Læsetid: 8 min.

Ukuelig, udogmatisk og utroligt modig

Lammelsen i underkroppen fik Maria Marcus til at grave dybere i menneskepsyken og menneskekroppen. Ikke mindst hendes undersøgelse af seksualiteten havde lært hende at tænke udogmatisk om såvel sex som mennesker. Nu er hun død, 90 år gammel
Lammelsen i underkroppen fik Maria Marcus til at grave dybere i menneskepsyken og menneskekroppen. Ikke mindst hendes undersøgelse af seksualiteten havde lært hende at tænke udogmatisk om såvel sex som mennesker. Nu er hun død, 90 år gammel
23. januar 2017

Det siger meget om Maria Marcus, at man ikke alene bliver ked af at modtage meddelelsen om hendes død, men også føler en slags bestyrtet overraskelse. Det er ikke så tit, at 90-åriges død kommer helt bag på en, men i dette tilfælde gør det.

Til trods for at hun sad i kørestol, i en høj alder lammet i benene, efter at en narkoselæge havde stukket forkert i hendes rygmarv, fortsatte hun ufortrødent sit liv som forfatter og debattør, blandt andet med klummer i Information, samt sit professionelle virke som sexolog og terapeut. Nu med et visitkort, hvor logoet forestillede et elskende par, en nærmest tantrisk figur – i en kørestol.

Lille og spinkel var hun, men den tilsyneladende skrøbelighed dækkede over en styrke og en åbensindet nysgerrighed, der er de færreste beskåret. Heller ikke ulykken slog hende ud. Tværtimod fik den hende til at grave dybere i menneskepsyken og menneskekroppen. Ikke mindst hendes undersøgelse af seksualiteten havde lært hende at tænke udogmatisk om såvel sex som mennesker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Robert Ørsted-Jensen
  • Kim Øverup
  • Viggo Okholm
  • Jørn Andersen
  • Anker Nielsen
Robert Ørsted-Jensen, Kim Øverup, Viggo Okholm, Jørn Andersen og Anker Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Karen Syberg

"Til trods for at hun sad i kørestol, i en høj alder lammet i benene, efter at en narkoselæge havde stukket forkert i hendes rygmarv........"

Hvor fuldstændigt aldeles rædselsfuldt!!

Den arme kvinde - det er utroligt, at hun kunne fortsætte uden at gå til i bitterhed.

Et eksempel for os alle.