Læsetid: 10 min.

’Hvis jeg skal være allermest fladpandet, vil jeg nok sige: Bare meld jer til et salsakursus’

Små tre år efter balladen om tv-serien ’1864’ er Ole Bornedal igen filmaktuel, denne gang med en sort komedie, ’Dræberne fra Nibe’, der handler om lejemord og kærlighed. Information har mødt den danske filminstruktør til en snak om John Mogensen, den svære komediegenre og arrogance – eller mangel på samme
Balladen om ’1864’ så meget voldsom ud, når man så på den udefra, men selv om den naturligvis påvirkede Ole Bornedal, fik den ham ikke ned med nakken. Nu er instruktøren klar med en ny komediefilm.

Balladen om ’1864’ så meget voldsom ud, når man så på den udefra, men selv om den naturligvis påvirkede Ole Bornedal, fik den ham ikke ned med nakken. Nu er instruktøren klar med en ny komediefilm.

Sille Veilmark

13. januar 2017

Det er ikke helt nemt.

Jeg vil gerne fortælle Ole Bornedal, at jeg ikke opfatter ham som en særligt beskeden eller ydmyg mand. At jeg på et tidspunkt har skrevet et portræt af ham med titlen »Ordet ifølge Ole«, fordi jeg synes, at han indimellem er lovlig bastant og firkantet i sin måde at fortælle historier på. Han stiller ikke spørgsmål, han kommer i stedet med svar – sine svar – og der synes ikke at være plads til eftertanken.

Men hvordan skal jeg få det sagt?

»Nu skal jeg formulere det her på den rigtige måde ...« når jeg at sige, inden han afbryder mig:

»Du skal ikke være så bange for at fornærme nogen.«

Han ser på mig, ikke udfordrende eller konfronterende, men nærmest opmuntrende, som om han tænker: »Gør som mig. Sig tingene lige ud.«

Det prøver jeg så, og efter at have fortalt ham, hvordan jeg indimellem opfatter ham og hans film, får jeg endelig stillet mit spørgsmål: »Når du udsættes for så voldsom en kritik, som du gjorde for tv-serien 1864, får det dig så slet ikke til at tvivle på, at det, du foretager dig, er det rigtige?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu