Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Tine Høeg

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
18. februar 2017

Vindueskarm

Jeg sidder mest i min vindueskarm eller i min sofa og skriver. Jeg brugte meget energi, da jeg flyttede ind, på at indrette en arbejdsplads med et plankebord og en god stol, men jeg sidder der aldrig. Jeg skriver bedst i omgivelser, der ikke er kontoragtige. Jeg skriver også bedst uden for almindelig arbejdstid. Om aftenen og natten begynder min hjerne at lyse. Jeg har et ret lille søvnbehov.

Vandpibe

Jeg ryger ikke cigaretter, men jeg ryger vandpibe om natten i de intense skriveperioder, når jeg lægger teksten fra mig. Det gør mig rolig. Jeg kan godt lide lyden af vandet, der bobler. Min yndlingspibe tilhørte egentlig en ekskæreste, der viste sig at være et skvat, så jeg tog piben som kompensation, da vi slog op. Desværre er jeg lige kommet til at smadre den, det er jeg ked af. Denne her er for stor og ikke lige så god.

Omhyggelighed

Jeg hader upræcis skrift. Man skal gøre sig umage. Jeg læser mine tekster igennem igen og igen og igen. Papirbunken på bordet indeholder bl.a. tidligere versioner af min bog Nye rejsende, hvor jeg har lavet bittesmå ændringer med kuglepen. Et linjebrud, et lidt bedre ord. At skrive enkelt og ligetil er ikke enkelt og ligetil.

Santorini-krus

Jeg drikker neskaffe, og jeg købte dette her krus på en charterferie på Santorini sidste sommer, fordi det er stort og har en god hank. Jeg tænkte, at det skulle være mit krus, men nogle gange glemmer jeg det og tager bare et af de andre. Jeg er ikke afhængig af bestemte genstande, når jeg skriver. På den måde er jeg ikke så sentimental.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her