Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Ursula Scavenius

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser det i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser det i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord

Sille Veilmark

Kultur
11. februar 2017

Chatollet

Jeg har et had-kærligheds-forhold til mit chatol. De mange små skuffer forpligter, nogle af dem er stadig tomme, og jeg må fylde dem ud. Der er mange indgange i chatollet, mange måder at begynde på. Men derfor må jeg også tit væk fra det. Midt på chatollet er der et hemmeligt rum, som lokker med, at alting har en kerne, og det lokker og sårer mig. Jeg ser tit på skufferne. De forvirrer mig, og det er godt.

Englen

Med lukkede øjne og åben mund står den og er stille. Min hjerne har godt af små magnetbjerge, der kan trække energien til sig. Der er en stilhed over englefiguren. En stilhed til døden, hvor den stod og vogtede, men intet kunne stille op. Englefiguren minder mig om, at kampe må foregå i ordløshed, hvorfra sproget kan vokse, når det ikke kan holdes tilbage mere.

Bogreolen

Bøgerne, der bebor reolen, er om østlige religioner, sanskrit og meget andet. Skrevet på latin, hebræisk, fransk og arabisk. Bøgerne virker levende og vækker følelsen af på en gang støjende og tavs lytten. De er en del af min morfars og mors bibliotek. Min mor borede sig ind i oldiransk, græsk og latin og min morfar i fransk, sanskrit og de eleusinske mysterier. De havde en oprørsk trang til at lære. Den modstand, der er i det næsten uoversættelige, tager jeg med mig.

Notesbogen

Fra jeg var lille, har jeg altid rendt rundt med en lille notesbog. Notesbogen er vigtigere end mit arbejdsted og min computer. Notesbøger skal gemmes. De er noter fra én persona i mig til en anden. Små talerør, der gudskelov kan undergrave min computerskrift og planlægning. Tit tager jeg en gammel notesbog op, og så står den der, den helt klare ide. I håndskriften findes det oprindelige, kapslet inde i dagbøger fra jeg var ni år og til nu, i den nederste skuffe i chatollet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her