Elsker, elsker ikke: Karl-Emil Johan Heiberg

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
4. februar 2017

Elsker

Sårbar omhyggelighed, ordet tangskove, kastanier, at Daniel Johnston findes, stenstrande, drageflyvning, havne, opslagsbøger, jumpstyle og shuffle, svampe, lommer og det, man kan have eller ikke have i dem, kinetisk kunst, at finde forstenede søpindsvin, intens målrettet druk, bål, håndværktøj, varmluftballoner, Zoologisk Museum, Botanisk Have, at tale en løsning frem, ishavet, Die Antwoord, skovfyr og duften af skovfyr, »Pass This On« af The Knife, akvarier, Bruno Schulz, optiske prismer, duften af benzin, terpentin og oliemaling, at være udenfor i afsindigt tordenvejr, isslag, naturvidenskab, når det er stjerneklart, tanken om grundfjeld, paradistræet, god kaffe, stranden om vinteren, Tove Jansson, raritetskabinetter, bjerge, at kunne se havbunden, mos, strygere og træblæsere, når mosekonen brygger, at sejle, Hayao Miyazaki, frostvejr, flint, is, ost, æg.

Elsker ikke

Mennesker i det offentlige rum, bløde møbler, duften af ny bil, politik, nyheder, varm kakao, teater, marcipan, julemad, at planlægge, at se en god film, opsummering, serier, demokratiet, det sidste nye, centralvarme, Torvehallerne, at forstå tingene i deres rette sammenhæng, at tage et tæppe på, helhedsorienterede løsninger, hunde og katte, et langt varmt bad, New York, Berlin, god humor, store sammenkomster, bobleplast.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her