Elsker, elsker ikke: Malte Tellerup

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
25. februar 2017

Elsker

Lange seje træk, muslinger, Liv, lugten af hav, agurker, ilt til hjernen, genbrug, solidaritet, chips, BBC Earth, hyggelig te, moden med sportstøj fra 90’erne, ukrudt, håndboldhaller, oxalis triangularis, Liv, par- og familiedannelser, der ikke er kerne, jorden, vi bor på, Caspar, hård kritik foretaget på det kritiseredes præmisser, brød, kooperativer, Nees Hede, min familie, skarpe solstråler, forsamlingshuse, øl, drømme, smør, venskab, vin, sex, hjemmedyrkede tomater, sorg, godt håndværk, at svømme crawl, formeksperimenter, når Lars snakker om kosmologi, at græde over socialrealistiske tragedier, Svend Auken i Svend!

Elsker ikke

Normalitetens snævre grænser og måden, de grænser håndhæves på, billigt industrikød, en stødt stigende racistisk diskurs, ternede skjorter – især med korte ærmer, vingummi, politisk afmagt, håndboldhaller, meningsdannere, skæg, når rationalitet eller dumhed præsenteres som eneste muligheder, politisk korrekthed (hvad er det!?), at DK stadig ikke har ligeløn (seriøst, hvorfor det?), den ekstremt fordomsfulde samtale om litteratur, Mette Høeg satte i gang, dårlig logistik, fossile brændstoffer, måden formeksperimenter blev forstået i »årets vigtigste litterære debat« i Information sidste forår, moral, maskulinitet i provinsen, melankoli, afhængighed.

Malte Tellerup debuterer i denne måned med romanen ’Markløs’.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her