Elsker, elsker ikke: Martha Flyvholm Tode

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
18. februar 2017

Elsker

Blåbærmuffins, verdensfred, det at være i live. Frihed. Asien. At være på ferie og gøre hvad jeg vil. De første forårsdage. Min mors spinattærte. At sidde med bare tæer i solskin. Min kæreste. Følelsen af at lave det perfekte hjerte i en kop kaffe. Konfliktløsning. Små samtaler med tilfældige mennesker på gaden. Tekstanalyser. Trappesten. Gode anmeldelser. Smil fra folk i bussen. Når mennesker fortæller, hvordan de virkelig har det. Backgammon. Symmetrien i arabisk morfologi. Følelsen af at lære noget nyt. Cirkelkompositioner. Leonard Cohen. Tilfældigheder. Når mine venner spontant slår vejen forbi.

Elsker ikke

Slanger. Folk, der hvisker. Krigen i Syrien. Lyden af negle på en tavle. Tanken om lyden af negle på en tavle. Mennesker, der slutter deres sætninger med »hvis du forstår«. Beskidte overflader. Lyden af min søster, der synker. Lyden af min far, der tager en bid. Risengrød den 23. december. Husleje (der altid er for dyr). At der aldrig er nok timer i døgnet. Bedrevidenhed og snæversyn. Tanken om en dag at være død. Fremdriftsreformen. Pasta, der lige skal koge færdig. Uretfærdighed. Afmagt. Det at savne. Dage, hvor man bare ligger og ser Netflix i sengen. Leverpostej. Lukkede landegrænser. Terrorisme. Hungersnød i Afrika.

Martha Flyvholm Tode debuterede i sidste måned med romanen ’På Bornholm må man græde overalt’.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her