Elsker, elsker ikke: Selma Rosenfeldt-Olsen

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Elsker: Sol, blomster, dyr og salt. Johannes, Nanna, Helga, Birthe, Lars og lille Hedvig. Min nye bil, INDEPENDENCE.

Sofie Amalie Klougart/Forlaget Gladiator

Kultur
11. februar 2017

Elsker

Sol, blomster, dyr og salt. Johannes, Nanna, Helga, Birthe, Lars og lille Hedvig. Min nye bil, INDEPENDENCE, en rød Peugeot 106 fra 1998. Jeg elsker dens sæder, som er sorte med rødt mønster, og at den er lille og lidt firkantet i det. Jeg elsker, at jeg vil kunne købe mange, mange ting til vinduet, f.eks. en vinkekat eller en hula-hula-pige. Jeg elsker dens bumper stickers bagpå: Et, hvor der står »MORS DYT«, og et, hvor der står »GEGEN NAZIS«, og et, hvor der står »TRUCK FUMP«. Om morgenen, hvis det fryser, elsker jeg at gå ud til bilen og hælde kogende vand ud over ruden. Jeg elsker, at Lean har foræret mig et rat-overtræk i hvid naturuld af mærket RAZE.

Elsker ikke

Når INDEPENDENCE ikke vil starte og bare siger den der sørgelige lille lyd, og at det højst sandsynligt er batteriet, den er gal med. Fordi gamle bilbatterier ikke kan klare frost. Jeg elsker ikke, at Anne Rose fortalte, at man med fordel kan afmontere bilbatteriet og tage det med ind om aftenen, og at jeg ikke gjorde det. Nu er bilen død. Jeg elsker ikke, når folk tryner andre bare for at være lede. Jeg elsker ikke de spiseforstyrrelser, vi har. Jeg elsker ikke ensomheden og usikkerheden og ærekærheden, og at de tre følelser tit fører til, at man tryner andre, så man ikke skal være den eneste, der har det dårligt.

Selma Rosenfeldt-Olsens udkom i sidste uge med sin debutroman ’Leipziger Tagebuch’.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her