Læsetid: 12 min.

’Jeg er infantil og overfladisk, jeg har racistiske tanker, jeg foretrækker mænd med store pikke’

Christina Hagen føler tit, at hun burde skamme sig over sin menneskelige grimhed. Men det vil hun ikke. Det har hun nu skrevet en bog om, og vi har besøgt hende i Bilka i Herning
Christina Hagen kommer tit i Bilka i Herning – flere gange om ugen, nogle gange uden rigtig at købe noget, men bare for at gå rundt i almindelighed og andre menneskers hverdagslige trummerum.

Christina Hagen kommer tit i Bilka i Herning – flere gange om ugen, nogle gange uden rigtig at købe noget, men bare for at gå rundt i almindelighed og andre menneskers hverdagslige trummerum.

Tor Birk Trads

18. februar 2017

Da Christina Hagen forleden var til psykoterapeut, blev hun bedt om at inddele sine venner, familiemedlemmer og ekskærester i to kategorier.

Terapeuten tegner en linje mellem to punkter – et repræsenterer det gode, det andet det onde. Christina Hagen er ude af stand til at løse opgaven. Hun kan ikke, og hun vil ikke.

»Jeg har grundlæggende meget svært ved at vurdere, hvad der egentlig er godt og skidt,« fortæller hun, da jeg møder hende i Bilkas bistro i Herning. Det er ikke sådan, hun ser hverken mennesker eller tilværelsen. Det grimme og det pæne er ikke afgrænsede og adskillelige kategorier. »Men hvis jeg så verden, som min terapeut gør, så ved jeg godt, at den her bog hører til i det onde. I det rigtig grimme,« siger hun og lægger hånden på sin nye bog, Jungle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Kurt Nielsen
  • ulrik mortensen
  • Peter Møllgaard
Niels Duus Nielsen, Kurt Nielsen, ulrik mortensen og Peter Møllgaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Krogsgård

Der er så forfærdelig mange ting, man ikke kan sige og allerhelst heller ikke tænke efterhånden, mener Christina Hagen, der har svært ved at trække vejret i en tid, som hun mener er så politisk korrekt. Mon ikke Christina Hagen sparker åbne døre ind. I den verden, som jeg lever i, er der ikke mange grænser for hvad folk kan finde på at sige af fremmedfjendsk eller sexistisk karakter. Det politisk korrekte i dag er vel snarest at komme med den slags udtalelser, og højreorienterede og fremmedfjendske partier stormer frem, og Trump har vundet præsidentvalget i USA trods sit hadske syn på kvinder og immigranter. Har Christina Hagen slet ikke fulgt med i, hvad der sker i Danmark og verden?

Fint debatoplæg.
Udviklingen er også afvikling, der bliver mindre og mindre at fortælle, så tendensen som jeg ser det, er materiel dualitet, eksempelvis, at få en omgang massiv kølle. Provokerende? Nej. Ensomt? Nej
Fremmedgjort? Nej
Forvirret? Ja:-)

René Arestrup

Interessant - og modig - litterær ambition. Men det er altså forsøgt mange gange før. Mest kendt - på grund af følgerne - er måske Jørgen Leths 'Det uperfekte menneske'.

Steffen Gliese

Det er ikke så meget det politisk korrekte, som det bornerte og bigotte, vi lider under nu. Se på teatrene, se på tv og film: higen efter at kunne fremstille det helt normale, gennemsnitlige gennemsyrer det hele, igen har middelklassementaliteten lagt sig over samfundet som en dyne, hvor det tabubelagte, det erotiske, det flamboyante og det ekspressive fortrænges igen.

Annika Tiin Nielsen

Hvor er det interessant, at Christina Hagen kalder det for "u-iscenesat" at hun bor i Jylland. Når hun længere oppe i interviewet siger, at hun gør ting og afprøver livsveje FOR at det kan blive til litterært stof. Det er da iscenesættelse, så det basker.

"Vi hører Medina og snakker om paella i Spanien" - er det bare mig, der synes, at det "vi", klinger hult? Når hun tager ud i Bilka netop ikke for at købe ind, men for at kigge på folk, er hun først og fremmest en registrant, en observatør, der registrerer med københavnerbriller på, så det oplevede bliver eksotisk/interessant.

For mig ligger der en iscenesættelse i det, der langt overgår forfatteren, der går på morgenmadsbar på Værnedamsvej...

Hilsen en, der bor i de byer, spiser den mad og køber ind i Bilka - uden at skrive bøger om det