Læsetid: 2 min.

’København bliver fattigere på kunst uden denne bygning’

En fremskreden plan om at overdække banegraven ved Vesterport i København, rive den farvestrålende Palads-bygning ned og bygge højhuse er blevet offentliggjort og har mødt højlydt kritik. Karen Magrethe Olsen, der er formand for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, er en af forsvarerne for den omdiskuterede pastelborg. Er der ikke grænser for bevaringsiveren?
3. februar 2017

– Hånden på hjertet. Det er godt nok Poul Gernes, der har malet den og alt det, men synes du – helt ærligt – at Palads-bygningen med dens blå og lilla og orange pastelfarver er flot?

»Jeg kan i hvert fald konstatere, at det ikke er en ligegyldig bygning. Heri ligger der allerede, i min øjne, en kvalitet. For mig er det ikke et spørgsmål, om Palads er smuk eller ej. Poul Gernes malede Palads i 1988, og det er et tidstypisk udtryk for kunst i byrummet. Det skal ikke rives ned.«

– Er det ikke bare noget, du siger, fordi du er bange for, at der bliver bygget højhuse i stedet? – og hvad er det egentlig, som er så skidt ved højhuse?

»Jeg har bestemt ikke noget imod højhuse. Det er bare alfa og omega, at Københavns Kommune har en politik på dette område, ellers bliver det kortsigtede, økonomiske hensyn, der bestemmer byudviklingen. Vi ser gerne en højhusfri bufferzone mellem middelalderbyen og det øvrige København, så de enkelte bydele bevarer deres særpræg. Det giver forskellige oplevelser, når vi bevæger os gennem byen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu