Læsetid: 8 min.

Når du har set ’La La Land’, skal du sidde tilbage med en romantisk smerte

Musicals har ikke meget med virkeligheden at gøre, erkender den amerikanske filminstruktør Damien Chazelle. Alligevel har han forsøgt sig med en film, der blander sang, dans og magi med realisme. Resultatet er den mange gange Oscarnominerede ’La La Land’, som lige straks har dansk premiere
Damien Chazelle og skuespilleren Emma Stone under optagelserne til 'La La Land'.

Damien Chazelle og skuespilleren Emma Stone under optagelserne til 'La La Land'.

Dale Robinette

17. februar 2017

Der er flere grunde til, at Damien Chazelle holder af musicals, men den vigtigste – den, der gjorde, at han forelskede sig i genren – er dens trodsighed. At personerne pludselig begynder at synge og danse, selv om det ikke umiddelbart giver mening.

»Jeg elsker den energi og villighed til at bryde alle regler,« siger den 32-årige, amerikanske filminstruktør, der er biografaktuel med sit eget bud på netop en musical, den mange gange Oscarnominerede La La Land. Det er september, og filmen har just haft sin nordamerikanske premiere på den årlige filmfestival, blot nogle dage efter en succesfuld verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig.

Chazelle, der er en spinkel ung mand at se på, er tydeligvis træt, men efterhånden som han får talt sig varm, begynder han også at live op, man er ikke i tvivl om, hvor meget han brænder for sin film og for musicalgenren i det hele taget.

»Det er den mest kunstige genre, man kan forestille sig. Og der er mange mennesker, som slet ikke forstår musicals, fordi de i videst muligt omfang undsiger virkeligheden,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu