Klumme
Læsetid: 4 min.

Telefon til Putin

Trump har lige ringet op på sin store guldtelefon, den er kæmpe, enorm faktisk, hvis ikke lederen af den frie verden var så stærk, ville røret være umuligt at holde op til øret. Det er den første officielle telefonsamtale mellem ham og Putin

Illustration: Mia Mottelson/iBureauet

Kultur
4. februar 2017

Det er ugen efter den historiske dag, hvor den forhenværende reality-tv-stjerne stod på den majestætiske halvcirkel foran Capitol og lod sig indsværge som leder af den frie verden i en stille regn, som truede med at få den luftige og soufléagtige frisure til at klaske sammen foran menneskemasserne, de utroligt mange fremmødte, mindst 1,3 millioner, pjat, 250.000, nej, 1,5 millioner, mindst.

På Det Ovale Kontor er der hektisk aktivitet. Trump sidder med sin stab omkring sig, mænd i firkantede jakkesæt nogenlunde magen til hans eget, og en enkelt ung kvinde, en 7’er, måske 8’er på en god dag (men god til korte memoer).

Han har lige ringet op på sin store guldtelefon, den er kæmpe, enorm faktisk, hvis ikke lederen af den frie verden var så stærk, ville røret være umuligt at holde op til øret. Det er den første officielle telefonsamtale mellem ham og Putin. Tolkene arbejder på højtryk, men den ene lejr giver hurtigt op, logikken og syntaksen … sætningerne smuldrer i munden på dem som daggammel sandkage ...

»Hi, Vlad, it's me. I mean, haha, hello Mr. Putin. Great to finally talk.«

»Tillykke med posten.«

»I couldn't have done it without you. To be perfectly honest.«

»Du siger bare til. Er du ved at være kommet på plads? Det må være lidt af en omvæltning …«

»Between us — and Kreml, and my people, good people to be sure, I have very good people, I’m a real people’s person. Between us and our people, it’s a downstep. One or two steps down, at least. I’m used to better. Gold, in fact. A gold tower. Gold bed, gold toilet, gold everything. But I can get used to white. White is good too. No, great. White is great! I’m going to make white great again!«

»Det ved vi. Det var derfor, vi fiksede valget, øh, krydsede vores fingre for dig her i Kreml …«

»Well, you and I both know that politics is the greatest reality show on earth …«

»Og jeg må sige, at du ikke skuffer! En uge, og så har du indført alternative facts. Som en, der kommer ud af en lang og stolt tradition, tager jeg hatten af. Lige så stille ruller du abortlove tilbage til middelalderen og tyrer olierørsledninger igennem indianerreservater og sørger for, at alle miljø- og klimaundersøgelser skal godkendes af Det Hvide Hus (forpustet), mens voksne mennesker sidder i tv-studier over hele verden og diskuterer, om der var flere eller færre mennesker til din indsættelse end til ham den forriges. Sidder og diskuterer ’hvis er størst’, ha ha. En genistreg. Gratulerer.«

»Mine was the biggest inaguration ever to set foot on this earth. This is the truth.«

»Det så ellers lidt tomt ud dér bagfra? Jeg så det på tv, der var meget … hvidt …«

»One word: FAKE NEWS. I was there, wasn't I? I can count to 1.5 million, I've done it many, many times. How many times did the press count to 1.5  million? Zero times. That's how many. They don't know millions like I do.«

»Jeg joker bare. Driller dig lidt. Jeg kan nemt tælle til 1,5 millioner. Lige så mange som stemte på os på Krim-halvøen …«

»I always knew you were very smart. Like me, by the way. And you know how to deal with those lying scumbags who calls themselves ’journalists’.«

»Jamen, jeg behøver slet ikke gøre noget. Journaliststanden i Rusland klarer det selv. De bliver ikke særligt gamle, det viser alle statistikker, utroligt klodset folkefærd, falder ud ad vinduer med hat og frakke. Eller kommer til at drikke gift ...«

»Hahahaha.«

»Hahahaha.«

»Torture is a great thing. Or waterboarding, or however you want to define it. Most people agree that ’enhanced interrogation’ is a good term.«

»Tillykke med indrejseforbuddet, forresten.«

»Somebody said not to say ’muslims’, some minor problem with the Constitution, very, very small problem that you can’t discrimanate people based on religion. I am going to look into it, the Constitution, make a few changes. So I said, okay then, how about people from ’dangerous, nasty countries’? Which is okay. At least I think it's okay. Which is the most important thing. That I stand behind myself forcefully. And I do. I stand behind myself 100% procent, very strongly and forcefully.«

»Amerika har brug for en stærk mand som dig. Og Rusland har brug for en stærk mand som mig. Og Europa …«

»A catastrophy.«

»Hvad var det?«

»What was what?«

»En lyd? I baggrunden? En brølen som et vildt dyr? Jeg elsker vilde dyr …«

»Oh, it's just the protestors. Outside. Pussies, holding up their little signs, protesting, in very small numbers. Ugly as dogs, I might ad, wouldn't grab them even if I got paid. Which I don’t. So I won’t.«

»Hvad var det? En lyd igen?«

»Like I said, you know … the pussy riots …«

»Nej, en anden lyd, en bankelyd.«

»Oh, that. I'm building a wall.«

»Rundt om Mexico?«

»No, around the White House. To protect myself from the people. I mean I’m a great people’s person. Great with people. But one of the great problems of leadership today, a great, great problem, if you ask me, is that the people is such a disgrace. There are some good people too, to be sure. About four or five. They are all in here with me in this office. The rest is a total disaster. Women, just to name a few. And Mexicans. Blacks. Muslims. Journalists. The elite. Hollywood. Liberals …«

»Homoseksuelle?«

»Same thing. And fat people. Especially Rosie O'Donnell. Heidi Klum. Whoopi Goldberg. Alec Baldwin. Obama. Arnold Schwarzenegger. John McCain. Meryl Streep. Neil Young.«

»Angela Merkel?«

»A disaster. A total failure. And, by the way, not even a 1.«

»Mine ord, mine ord.«

»Vlad, I have a feeling this is the beginning of a beautiful relationship …«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her