Læsetid: 4 min.

The Divine Comedy måtte overgive sig til varmen og folkets kærlighed

Vor tids svar på Noel Coward, den uforlignelig Neil Hannon, gav tirsdag en suveræn koncert i Lille Vega med sit orkester The Divine Comedy
15. februar 2017

I snart tredive år har den britiske sangskriver Neil Hannon under sit nom de plume The Divine Comedy fra sidelinjen begået diskret undergravende musikalsk virksomhed.

Stik imod de sidste tyve års tendens inden for populærmusikken interesserer han sig for sangskrivning som ikke kun et middel til at udtrykke sig, men i høj grad som et kunsthåndværk, hvilket løfter hans kompositioner over metervaren.

Han trækker rask væk på diverse musikformer, der forbindes med det tyvende århundredes britiske musik, fra music hall til britpop, men tilfører det sin egen personlighed og vision.

Er man på udkig efter en sangskriver, der ikke er bange for den overraskende akkord eller udsøgt sofistikerede harmonier, er Hannon manden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thorkild Andreasen

Glæder mig nu endnu mere til at opleve den skønne Neil Hannon på lørdag på Reeperbahn i Hamborg. Tak for en dejligt entusiastisk anmeldelse af denne i Danmark oversete sangskriver og fortolker.