Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Caroline Albertine Minor

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud dér, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud dér, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord

Sille Veilmark

Kultur
11. marts 2017

Morgenen

Når jeg er nået tilpas langt med et projekt, bliver jeg fleksibel og kan skrive på det, som det passer mig. Omvendt er jeg i det første par måneder med en tekst afhængig af timerne mellem ni og tolv, hvor tvivlen er mindst. Hvis jeg ikke får skrevet der, får jeg ikke skrevet den dag. Før jeg fik min søn, var mit hoved stille, når jeg satte mig til at arbejde. Nu har jeg hans spørgsmål, latter og gråd og Ramasjangs morgenflade og afleveringen hængende i mig, men det er okay.

Køkkenet

Mit skrivebord står i stuen, og jeg bruger det fortrinsvis til at lægge fra på. Når jeg skriver, sidder jeg ved spisebordet i køkkenet. Her er lys og plads, og jeg kan godt lide bevidstheden om, at der for kort tid siden foregik noget andet og mindre indadvendt. Et skrivebord er du alene om og ved. Slagbænken købte jeg via dba.dk af et par i Albertslund. Hvis jeg ikke kan skrive, lægger jeg mig der og læser.

Kaffen

Jeg er overbevist om, at jeg skriver dårligere, når jeg er mæt. Jeg spiser en lille, tidlig morgenmad og drikker kaffe for resten. Det kan blive til virkelig meget kaffe i løbet af en formiddag. Jeg bruger ikke mælk, og det betyder ikke noget, om kaffen er kold. Til gengæld duer det ikke med te, når jeg skriver. Te opløser og spreder, kaffe samler.

Stakken

For nogle år siden opdagede jeg, at jeg ved at placere skærmen i øjenhøjde og tilslutte et eksternt tastatur undgik at min nakke blev øm og stram. I princippet kunne jeg bruge hvad som helst som base (da jeg i sommer boede over en irsk pub i Narbonne stod min computer på en omvendt kasserolle), men bøger fungerer godt. Brevvekslingen mellem Alfred Stieglitz og Georgia O’Keeffe ligger altid nederst, de øvrige skifter jeg ud efter forgodtbefindende.

I næste uge udkommer Caroline Albertine Minors novellesamling ’Velsignelser’

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her