Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Morten Pape

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
4. marts 2017

Høretelefoner

Jeg kan bedst lide at arbejde i stilhed, og selvom der ikke er meget larm omkring mig på kontoret, kan det være rart at synke helt ind i en endnu dybere stilhed. Jeg har fundet nogle høretelefoner med en såkaldt noise cancellation effekt. Det lukker ALT ude. Og så kan jeg godt lide at have høretelefoner på, enten på hovedet eller hængende om halsen. Det er en slags arbejdshjelm for mig.

B&O-anlæg

Når jeg en sjælden gang imellem har brug for noget andet end stilhed, lytter jeg gerne til musik eller radio. Det er i pauserne, at jeg hører (tale)radio. Musik er typisk senere på aftenen, og helst musik, der stemningsmæssigt er forbundet til det, jeg arbejder med. Da jeg skrev Planen udkom Kendrick Lamars »To Pimp A Butterfly«, og den blev på mange måder soundtracket til dele af min skriveproces.

Notesbøger

Jeg har altid skrevet ideer og tanker ned i forskellige notesbøger. Det er dog et forfærdeligt rod og ligner ofte maniske skitser fra en seriemorders dagbog. Men jeg kan godt lide at have de håndskrevne tanker ved siden af mig. Det skaber en anden tankevirksomhed at skrive ting ned. Det er som at bladre igennem mit eget hoveds håndskrift.

Batman og Oscar

Nu er vi lidt ovre i det infantile hjørne. Jeg har en halvkvæstet Batmanfigur af jern stående ved siden af en fake Oscarstatuette. De udgør begge en slags talisman. Batmanfiguren fik jeg, da jeg var ganske lille, og jeg husker, at jeg malede den sammen med min far. Oscarstatuetten fik jeg til min konfirmation af min Bedste. Der står »Årets Konfirmant år 2000«. Konfirmand med ’t’ til sidst.

Morten Pape har skrevet den prisbelønnede roman ’Planen’

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu