Læsetid: 1 min.

Bogfolk

Kultur
4. marts 2017

Søren Ulrik Thomsen

Får hædrende omtale i Tyskland af den legendariske tidligere direktør for Carl Hanser Verlag, Michael Krüger, for sin digtsamling Rystet spejl, på tysk Zitterspiegel. Hør hvordan han i sin poesianbefaling, der udgives af Det Tyske Akademi, får varmet op til Søren Ulrik Thomsen: »Hvis den digter dør, der i et land rager op over alle andre, står alle digtere omkring ham for en stund i skyggen … Sådan var det ved Inger Christensens død, den formbevidste, sprogforelskede, naive og superintelligente digter fra København. Kan der i det lille Danmark være to betydningsfulde digtere? Ja, helt bestemt!!!«

Prince

På trods af hans store betydning for moderne musikhistorie findes der ganske få bøger på dansk om det amerikanske funk- og popikon Prince, der pludseligt døde i april sidste år. Det rådes der nu bod på med I Would Die 4 U – hvorfor Prince blev et ikon, som Gyldendal udgiver. Bogen er skrevet af journalist og forfatter Touré, der også har skrevet for blandt andet Rolling Stone-magasinet og The New York Times. Bogen bidrager med en tematisk tilgang til forståelsen af Prince som fænomen og inddrager samtaler med bandmedlemmer, venner, musikforskere og Prince selv. Bogen har forord af Nikolaj Mangurten Rubin.

Ngozi Adichie

»Hvad er en feministisk forælder? Hvordan ser et ligestillet forældreskab ud? Hvordan lærer man sit barn at hvile i sig selv og ikke lade sig begrænse af andres forudfattede meninger?« Sådan lyder det på bagsiden af amerikansk-nigerianske forfatter Chimamanda Ngozi Adichies nye udgivelse på dansk, Brev til en nybagt forælder – et feministisk manifest i femten punkter, som er timet til den 8. marts. Adichie blev for nogle år siden spurgt af en veninde, hvordan hun kunne opdrage sin datter feministisk, det er nu blevet til denne bog i brevform med en række bud på forskellige livsregler.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her