Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
11. marts 2017
Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til

Anders Birch

Elsker

Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til, usamtidighed, ferske enge, Hovedstolen til en femmer i genbrugsbutikken, tærskler, at en blåhals efter et vinterophold i Nordøstafrika yngler i den samme lille pilebusk i Arktis år efter år, J.S. Bach, Issehoved, ost, marcipan, Brahms, spadsereture uden mål, blyanter, Alban Berg, lyngheder, min kikkert, Peter Handke, øer, sommerfugle, forventninger, at læse i sengen, yderste klit på Verdens Ende ved Grenen, natsværmere, halvfyldte notesbøger, forårs- og efterårstræk, Keith Jarrett, når Botho Strauss anvender ordet ’handelsplat’, strandenge, lysninger, omstrejfende tanker, Bob Dylan, havstrømme og bølger.

Elsker ikke

Regn på brillerne, at stå på toppen af fyrtårn og andre høje bygninger, også selv om de har højt rækværk, når noget skrider, fyrværkeri, byggeaffald dumpet i åen, ting, man ikke vidste man havde grund til at frygte, at sove for dybt og være udleveret til orden og kaos, insisterende sol, at tale i telefon, tåge af enhver art, efterår, folk, der hilser fjendtligt, at stå midt i højmosen og pludselig med god grund frygte for at gå igennem hængesækken, kød, den blinde terrier, der evig og altid angriber mig på stien og ignorerer alle andre, nyresten, ikke at kunne glemme godt nok.

Peter Nielsens 18. digtsamling, ’Tider’, udkom i går

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
 • Elsker, elsker ikke: Malte Tellerup

  25. februar 2017
  Normalitetens snævre grænser og måden, de grænser håndhæves på, billigt industrikød, en stødt stigende racistisk diskurs, ternede skjorter – især med korte ærmer
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her