Læsetid: 3 min.

’Jeg hørte braget. Men så må man jo tænke: Hvordan får vi det bedste ud af det?’

I 1983 blev den første danske elbil præsenteret i Forum. Den kørte galt lige foran statsministeren og pressens kameraer, og det, der skulle have været et dansk elbilseventyr, er i dag endt som en folkekomedie. Vi har talt med Thure Barsøe-Carnfeldt, radiomekaniker og tidligere direktør i koncernen Hope, som producerede elbilen Hope Whisper
Casper Christensen ankommer til gallapremiere på ’Dan Dream’, der er inspireret af historien om elbilen Hope Whisper.

Casper Christensen ankommer til gallapremiere på ’Dan Dream’, der er inspireret af historien om elbilen Hope Whisper.

Mogens Flindt

30. marts 2017

I 1952 lavede min ven Fritz og jeg en sæbekassebil. Den skulle være med motor. Vi havde bygget den af en almindelig sæbekassebil med to snore til at styre og en startermotor fra en rigtig bil, som vi så satte i forbindelse med baghjulene. Planen var, at vi skulle tage ud til dyrskuepladsen i Bellahøj, hvor der var bygget ramper, som man kunne køre ned ad, og den, der kom længst, vandt.

Vi var helt sikre på, at vi kunne komme længere end de andre, for der stod ikke noget i reglerne om, at der ikke måtte være hjælpemotor. Vi kørte hele vejen fra Peter Fabers Gade på Nørrebro og ud til Bellahøj, og på vejen væltede vi selvfølgelig. Den gik fuldstændig fra hinanden. Men der startede så tanken om at lave en elbil.

Senere blev jeg uddannet radiomekaniker og startede en virksomhed i Hadsund. Vi lavede computere og reprografiske maskiner, og vi var sådan set rigtig godt i gang og tjente penge, men så kom tanken op igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Brøndum
Henrik Brøndum anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu