Læsetid: 7 min.

’Solidariteten opstår først, når man erkender sit eget privilegium’

Med sin nye bog ’Bag bakkerne, kysten’ ønsker Peter-Clement Woetmann at give plads til sorgen over de mange mennesker, som dør i forsøget på at flygte til Europa. Der er behov for en ny solidaritet i vores syn på flygtningekrisen, mener han
En tidligere version af Peter-Clement Woetmanns nye bog, ’Bag bakkerne, kysten’, blev oprindeligt læst op som en performance på Det Kongelige Teater i efteråret.

En tidligere version af Peter-Clement Woetmanns nye bog, ’Bag bakkerne, kysten’, blev oprindeligt læst op som en performance på Det Kongelige Teater i efteråret.

Sigrid Nygaard

4. marts 2017

Forfatteren Peter-Clement Woetmann siger det selv: Måden, vi håndterer den krise, vi kalder flygtningekrisen, på, svarer til at se nogen dø i et trafikuheld og så bare køre videre, fordi man har travlt med at komme på arbejde.

Det er en anfægtelse over vores kyniske forhold til verdens sociale kriser, der har lagt kimen til Peter-Clement Woetmanns kommende bog, Bag bakkerne, kysten. Den handler om de flygtende, men den handler også i høj grad om ikke at være den, der flygter, altså om os. Os, der betragter det udefra, os, der gør noget eller ikke gør noget. »Os, der ikke ved, hvad fanden vi skal stille op,« som Woetmann udtrykker det.

Peter-Clement Woetmanns nye bog Bag bakkerne, kysten fungerer, fordi den aldrig bevæger sig ud over det konstaterende. Den moraliserer ikke, den insisterer bare på noget, der er helt åbenlyst – og samtidig er noget, vi ligesom glemmer: Mens vi er trygge, er der andre, der er ved at drukne et sted i Middelhavet.
Læs også

Jeg møder ham i hans kontorfællesskab på Østerbro i København for at tale om Bag bakkerne, kysten, som udkommer 3. marts. Om de mennesker, som dør på flugt på vej til Europa, og om, hvordan vi kan tillade os at forholde os til dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu