Læsetid: 2 min.

»Jeg ved jo ikke noget om flintesten på det niveau, som man ved noget om flintesten på Nationalmuseet«

To nye råd bestående af repræsentanter for det kulturelle liv i Danmark er blevet nedsat til at rådgive Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst. Præcis hvad rådet skal rådgive om, er ikke åbenlyst. Tine Smedegaard Andersen, direktør for DR kultur og formand for Nationalmuseets museumsråd, giver svar på tiltale
17. marts 2017

I tirsdags nedsatte kulturminister Mette Bock (LA) to nye museumsråd, der skal fungere som såkaldte advisoryboards for henholdsvis Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst. I spidsen for museumsrådet for Nationalmuseet er direktør for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen, udpeget.

– Hvad kommer det nye museumsråds rolle til at være?

»Rådets og min opgave som formand er at være sparringspartner for nationalmuseets ledelse og dermed styrke museets virksomhed. Vi er et hold med stærke kompetencer fra forskellige dele af det kulturelle felt. Som direktør på DR kommer jeg særligt med formidlingsmæssige erfaringer. Ligesom Nationalmuseet har DR en central rolle som kulturformidlende institution for den brede befolkning i Danmark. Og dér, hvor DR’s formidling og museumsformidlingen ligner hinanden, er jo netop i ønsket om at skabe kvalitetsbåret formidling til en bred gruppe.«

– Du er ikke bange for at museerne i stedet for at være formidlere af viden bliver gjort til en del af underholdningsindustrien?

»Nej.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu