Læsetid: 1 min.

Gid det var mig: Lone Hørslev

Hvem lader forfatterne sig inspirere af, og hvem misunder de for deres arbejde med sproget? På denne plads fremhæver en dansk forfatter hver uge et uddrag fra et skønlitterært værk, vedkommende ville ønske, at han eller hun havde skrevet – og forklarer hvorfor
Hvem lader forfatterne sig inspirere af, og hvem misunder de for deres arbejde med sproget? På denne plads fremhæver en dansk forfatter hver uge et uddrag fra et skønlitterært værk, vedkommende ville ønske, at han eller hun havde skrevet – og forklarer hvorfor

Tobias Selnæs Markussen

Kultur
29. april 2017

Lone Hørslev ville ønske, hun havde skrevet:

»Man samler noget op og lader det falde igen. Uorden, 

modsætninger er alt hvad jeg ser. Tidligere ejede

jeg nogle bøger, et grønt værelse. Og gennem 

mørket stråler: Jeg studerede for længe 

bagefter ved et vidunderligt fakultet.«

Fra digtsamlingen ’Parkerna’ (1992) af Tua Forsström, oversat af Peter Nielsen

Begrundelse

»Jeg tænker næsten altid, at jeg ville ønske jeg havde skrevet det, jeg læser. Men jeg har valgt et citat, jeg af en eller anden grund vender tilbage til igen og igen. Det er godt, synes jeg, fordi det bliver ved med at undre mig, fascinere mig og åbenbare ny betydning. Det er meget åbent for mig.

For mig er det både poesi og en poetik. Både at skrive og leve er sådan: Man samler noget op og lader det falde igen. Når jeg skriver, samler jeg noget op, sætter det sammen med andre ting, jeg har samlet op, og pludslig er der måske en sammenhæng, en mening på et eller andet plan. Men det falder igen, man må slippe det. Så samler man noget nyt op. Og alt er modsætninger, uorden.

Sådan er det jo. Eller sådan ser det ofte ud. Digteren forsøger at skabe en vis orden i alt det, der er. Indskydelser, fortællinger, fakta, følelser, situationer osv. Det hele har sin plads. Det kræver sin plads. Sådan føler jeg det ofte i hvert fald – at stoffet insisterer på at blive skrevet, grebet, fortalt.«

Lone Hørslev har sammen med komponisten Jesper Mechlenburg netop udgivet albummet ’Uhørt’, som placerer Hørslevs lyrik i et musikalsk univers

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her