Læsetid: 4 min.

Hobbitten i habitten

Jacob Ludvigsen satte fantasien til magten i alt, hvad han foretog sig, og det var ikke så lidt – fra oprettelsen af Christiania til reklamer for Squash
Jacob Ludvigsen skrev flere bøger, men mest hjerteblod og mest arbejde lagde han i erindringsbogen Hobbit i habit – og det var netop, hvad han var.

Jacob Ludvigsen skrev flere bøger, men mest hjerteblod og mest arbejde lagde han i erindringsbogen Hobbit i habit – og det var netop, hvad han var.

Simon Fals

3. april 2017

Et gammelt egetræ er faldet, lyder det nogle gange lettere patetisk i nekrologer, når store mænd dør, men da meldingen om, at ’Jacob Ludvigsen er død’ i går indløb, var det et andet billede, der meldte sig. For at blive i skov-metaforen: Et af de mest vildtvoksende træer er pludselig gået ud, væk, bort.

Det kan godt være, navnet ikke siger yngre mennesker så meget, men folk fra 1968-generationen vil huske ham for ikke mindst at være tv-vært sammen med Jesper Klein og Nele Rue i udsendelsen ’Peberkværnen’, der blev et hit hos ungdommen for sin friske, humoristiske og ofte provokerende stil. Den var ikke populær hos det borgerlige Danmark og blev da også stoppet.

Sammen med sit livs Elizabeth delte han en stor lejlighed med digteren Dan Turèll og dennes kæreste på Forhåbningsholms Allé på Frederiksberg. I lejligheden var der gashaner hele vejen rundt, fordi der tidligere havde været husholdningsskole.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Hans Larsen
  • Niels Duus Nielsen
  • Oluf Husted
Maj-Britt Kent Hansen, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Jeg var bare en stor dreng, da jeg fandt Hovedbladet i den lokale kiosk ovre i det mørke Vestjylland, hvor jeg voksede op. Det var en stor åbenbaring for bondebarberens søn at finde en avis, der støttede mig i det, som jeg troede var mit helt private ungdomsoprør.

Tak til Ludvigsen og hans vidtrækkende distributionsselskab, som fik mig til at forstå, at jeg ikke var alene med min modstand mod autoriteterne, hvilket bl. a. gav mig modet til at lade håret gro.

Også vi på Bornholm har nydt Jakob Ludvigsens "skæve pen" som på underfundig vis satte mange ting i deres rette perspektiv.