Læsetid: 8 min.

Iggy Pop – med kroppen som indsats

Iggy Pop er først og fremmest en uforlignelig koncertkunstner, selv om han med gruppen The Stooges i årene omkring 1970 støbte fundamentet for punk. Nu bliver dette rock’n’roll-animal forbløffende nok 70, og Information tøver ikke med at hylde ham
Iggy Pop er rock’n’roll i ren essens

Iggy Pop er rock’n’roll i ren essens

Nicolai Tobias

21. april 2017

Iggy Pop skal opleves på en scene. Eller skulle, i hvert fald. At denne rockens evige outsider, vildkat, misfoster, overlever, kaosperson etc. i dag bliver 70, bør henregnes til et af tilværelsens mirakler, eftersom få mennesker (selv dem af kategorien rockmusikere) har levet så hårdt og behandlet sig selv så skidt som denne James Newell Osterberg Jr., der ellers tog hul på tilværelsen som produkt af den skinbarlige normalitet. Men den såkaldte normalvirkelighed kan som bekendt udløse ekstreme reaktioner, så det er ikke det.

Grunden til at omtale Iggy Pops karriere som scenekunstner i datid, er den simple, at hans karriere som kompromisløst kamikazemenneske langsomt er ved at indhente ham.

Sidst jeg havde den som altid usigelige, men også lidt smertefulde fornøjelse at opleve ham på en scene, kunne han ikke skjule, hvor slidt han var. Ikke fordi han forsøgte!

Tværtimod fremviste han med stolthed den arrede og læderede overkrop til frit skue ved førstgivne lejlighed. Lige dele ekshibitionist og ekspressionist er hans udfoldelser på en scene i sandhed et syn for guder. Og lidt gud er man vel altid.  

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mette Poulsen
Mette Poulsen anbefalede denne artikel

Kommentarer