Læsetid: 4 min.

»Kvinfo er ikke kun en institution for kvinder«

Henriette Laursen er ny direktør på videnscenteret Kvinfo, som de seneste uger har været et varmt emne i den offentlige debat. Kvinfo er ikke et venstreorienteret projekt, understreger Laursen, og det er både mænd og kvinder, det handler om
28. april 2017

Det er i en turbulent tid for Kvinfo, at Henriette Laursen tiltræder som ny direktør.

Den 20. marts 2017 besluttede kulturminister Mette Bock (LA) at lægge Kvinfos bibliotek ind under Det Kongelige Bibliotek. Beslutningen har ledt til en større diskussion af Kvinfos rolle som statsfinansieret institution.

Liberal Alliances Laura Lindahl mener blandt andet, at al statsstøtte til centeret bør fjernes, eftersom det er »en super venstreorienteret politisk organisation«. Denne holdning har integrationsminister Inger Støjberg (V) istemt.

En reel lukning af Kvinfo kommer dog ikke til at finde sted foreløbigt, dels fordi statsstøtten fra Udenrigsministeriet til organisationen er bundet frem til 2020, og ikke mindst fordi Kvinfo er en selvejende institution.

Henriette Laursen, som nu skal samle trådene i Kvinfo, forklarer, at det for hende vil være vigtigt at arbejde med ligestillingsproblemer for både mænd og kvinder:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu