Læsetid: 1 min.

Måske gik Suzanne Moll lidt for hurtigt til tasterne

Hvem sagde hvad, hvornår og hvorfor? Vi gengiver ugens vigtigste, sjoveste, underligste eller mest overraskende kulturdebat
Kultur
28. april 2017

Sag: Radio24syv undersøger Kvinfos krisehåndtering
Aktører: Mette Bock, Suzanne Moll, Tonny Skovgård
Jensen, Lasse Loch Davidsen

Fordi Nina Groes sagde op som direktør for Kvinfo i efteråret, blev videnscentrets souschef, Suzanne Moll, konstitueret direktør, indtil man fandt en ny. Fordi kulturminister Mette Bock (LA) den 10. marts fortalte Suzanne Moll, at hun vil lægge Kvinfos bibliotek, som er kernen i videnscentret, sammen med Det Kongelige Bibliotek, måtte Suzanne Moll gøre et eller andet.

Hun skrev en mail med tre forslag til fremtidsscenarier for Kvinfo og et forslag til den fremadrettede proces for omdannelsen af Kvinfo fra et videnscenter med et bibliotek til et videnscenter uden et bibliotek.

Den mail blev sendt til Kulturministeriet og til Kvinfos konstituerede bestyrelsesleder Tonny Skovgård Jensen. Et af forslagene er, at Tonny Skovgård Jensen som ansat på Det Kongelige Bibliotek skal erklæres inhabil i processen. Tonny Skovgård Jensen er ikke enig i Suzanne Molls oplæg. Han og resten af Kvinfos bestyrelse tager »kraftigt afstand fra forslagene«, skriver de i en mail til Kulturministeriet den 7. april. To af forslagene mindede om en afvikling af Kvinfo

Fordi Radio24syvs journalist Lasse Loch Davidsen har søgt aktindsigt, kunne radiostationen tirsdag afsløre indholdet af Suzanne Molls mail til Kulturministeriet – herunder at det var et »interessant projekt«, de skulle i gang med – og at den samlede bestyrelse først så arbejdspapiret den 31. marts.

På den baggrund oplyser Radio24syv, at Suzanne Moll »bag kulissen og bag ryggen på bestyrelsen i Kvinfo har (…) anbefalet Kvinfos bestyrelse afsat, formanden stækket og Kvinfo opløst«.

Det lyder ikke let at være leder for en lukningstruet institution eller dens bestyrelse. Det ansvar er Suzanne Moll og Tonny Skovgård Jensen frem over lettet for. Kvinfo har ansat Henriette Laursen som ny direktør, og Camilla Hersom er ny leder af bestyrelsen.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her