Læsetid: 4 min.

En morgen i Monte Carlo

I denne uge afvikles en af verdens ældste og mest betydningsfulde tennisturneringer i Monte Carlo Country Club, hvor tjenerne stadig går med butterfly på marmorbelagte terrasser. Forleden fik Information lov til at følge morgentimernes minutiøse forberedelser, inden portene blev åbnet
22. april 2017

Klokken er kvart i otte, og Middelhavet driver langsomt mod vest. Solen er stået op over skrænten, morgentrafikken mod Monaco er hidsig, motorcykler overhaler scootere, som overhaler biler, en enkelt fodgænger traver af sted på den halve meter smalle fortov, vandet nede til venstre, bjergene oppe til højre og ligefrem: Monte Carlo Country Club, hvor sikkerhedsfolkene har morgenmøde. De monterer radioudstyr og børster deres sorte habitjakker for fnug. 

Her er stille. Stolene i restaurant La Terrasse står på bordene, en hvid dug er slynget over kasseapparaterne. En ældre herre sidder ved et bord med en flaske kildevand og renskriver dagens kampprogram.

Politimænd går forbi med hunde, der sniffer efter bomber, bag gardinerne, over til rosenbedet, ind på Court Rainier III, den store arena, ned på banen, hen under baglinjedommerens stol, hundepoter i gruset. Monte Carlo-skiltet i gruset bliver vasket rent og hvidt af en ung mand i træningsdragt. De dyre sæder tættest på banen bliver tørret af for nattens dug. To vinduespudsere pudser glasfacaderne, der beskytter tilskuerne bag banen mod vildfarne bolde. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu