Læsetid: 8 min.

’Nå, så du kan godt lide din historie og dit land? Så er du nok fascist’

Der er få steder i Europa, hvor polariseringen mellem højre- og venstrefløj er så stor som i Grækenland. Siden krisen begyndte, har de athenske mure udviklet sig til en politisk kampplads for byens street art-kunstnere – en kamp mellem den radikale venstrefløj og den konservative højrefløj
Bleeps betegner sig selv som en pioner inden for den radikale street art i Athen, og de fleste af hans værker rummer en kritik af  kapitalismen

Bleeps betegner sig selv som en pioner inden for den radikale street art i Athen, og de fleste af hans værker rummer en kritik af  kapitalismen

Sille Veilmark

19. april 2017

»Se nu det der værk. Det finder jeg så … så naivt!« Bleeps vrænger ordene ud, mens han peger op på et stort vægmaleri på en husgavl, der forestiller den antikke græske lovgiver Solon. Med sit tomme blik og lange fuldskæg ligner han til forveksling enhver anden gammel græker.

»Det er bare for, at turisterne kan føle, at en eller anden Sokrates holder øje med dem. For det er jo bare skønt, ikke? Jeg synes, det er dumt.«

Henslængt bag rattet i sin firhjulstrækker sidder manden, der går under kunsternavnet Bleeps og rakker ned på alle de street art-kunstnere, der i hans øjne sælger ud ved at tage mod betaling for at lave flotte, men upolitiske malerier på byens mure. Bleeps er ikke hans rigtige navn, men da meget af hans kunst er udført uden tilladelse, foretrækker han at være anonym.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Solrart Sørensen
Poul Solrart Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu