Læsetid: 2 min.

På afstand

29. april 2017

Vi er hele tiden i færd med at forstå vores egen tid. Hver eneste dag udlægges og perspektiveres den også her i avisen i baggrundsartikler, analyser, klummer, kommentarer og ledere.

Men selv om jeg i al ubeskedenhed mener, at vi på Information har nogle af de mest indsigtsfulde personer til at levere det arbejde, så er de tekster uvægerligt skrevet med nærsynets optik og i blind tillid til, at det sprog, der står til rådighed, er tilstrækkeligt, selv om det også selv er bundet af nuet. Ingen kan hæve sig op over sin egen tid, heller ikke denne skribent, selv om han lige nu ihærdigt prøver på det.

På et tidspunkt vil fiktionsforfattere give sig i kast med vores tid. Hævet over enhver tvivl befinder vi os midt i helt afgørende omvæltninger med det ene europæiske skæbnevalg efter det andet. Det er et interessant tankeeksperiment at forestille sig, hvordan eftertidens forfattere vil skrive om lige præcis de her skæbnesvangre år. Og hvor lang tid der vil gå, inden de gør det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu