Læsetid: 4 min.

Tænk hvis alle skoler lukkede i morgen

Tænk hvis alle skoler lukkede i morgen

Mia Mottelson

8. april 2017

Folkeskolen. Mit livs første og siden største sociale rum. Et sted for venskaber; at smede dem og miste dem. Et sted for tid brugt, som de voksne ville have det. Et voksenskabt sted med sprækker af barneliv i det attråede frikvarter. At lære forskellen på fri og ufri, hvor ufri var det vigtige. At sidde stille med en krop, der ikke måtte noget, kun gå i gården ved håndsoprækning, og så læsning, i en parade af bøger, med fedtede blade, som var halvt faldet af.

Folkeskolen. En bygning i en børneflok af bygninger, spredt over hele landet. I minderne er skolen i sig selv et land med en befolkning af børn; giganter eller pattebørn fra trinene over eller under. Jeg husker eftersidning og lus og klatrestativer uden sikring, og mobbeofre og »problembørn«, navnet på børn af noget, i halvfjerserne, så sjældent som skilte forældre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming S. Andersen
  • Mikael Velschow-Rasmussen
Flemming S. Andersen og Mikael Velschow-Rasmussen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Velschow-Rasmussen

En gang i mellem undrer det mig lidt, hvilke artikler der bli'r kommenteret og hvilke der ikke bli'r.

Jeg ville da ellers tro at folkeskolen og uddannelsesområdet var et vigtigt emne der fortjente lidt kommentarer - men det er åbenbart ikke tilfældet :-)

Jeg synes egentlig Katrine lægger op til en vigtig debat; Hvad vil vi med uddannelsesområdet ?

I et samfund hvor de jobtyper vi kender formentligt næsten alle vil forsvinde, mener jeg personligt, at det er ekstremt vigtigt at danne og uddanne alle både bredt og dybt og udforske og efterforske alle mulige og umulige muligheder.

Jeg har i tekniske medier (er selv civilingeniør) slået til lyd for, at man ikke kun skal fokusere på fx. STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), idet en lang række af disse jobs formodentlig alligevel bli'r automatiseret/robotiseret. Men derimod også fokusere på Humaniora, idet mennesker i fremtiden vil komme til at fokusere langt mere på service, underholdning og kultur udbuddet, da de disse jobs netop er dem der vil være 'svære' at automatisere.

Flemming S. Andersen

Peter Salling

Ja det er trist at du aldrig fik gavn af den opdragelse og uddannelse folkeskolen kan byde på.

Man må håbe at livets skole retter op på tingene på en lempelig facon.