Læsetid: 2 min.

’Der er to mælketankbiler fra dengang, vores mejeri hed MD Foods’

Kultur
7. april 2017

Sælges: Samling af Lego, mere end 200 forskellige sæt

Pris: 20.000 kroner

Sælger: Jan Ynborg, 58, Ballerup

Jeg havde ikke Lego som barn. Jeg havde Teknobiler. Lego var først noget, der kom senere, men det er noget af det bedste legetøj, der findes. 

Jeg har bygget meget sammen med mine børn. Jeg kan huske de der regnvejrsdage, hvor vi sad indenfor i vores hus herude i Ballerup og byggede. Vi havde et kæmpestort spisebord i vores spisestue ved siden af køkkenet, som var sådan et amerikansk køkken, et halvåbent køkken. Så sad vi der og byggede. Der gik hurtigt en dag med det, og det fyldte hele bordet, så vi måtte sætte os over til et andet bord og spise frokost. Det var en helt anden form for hygge end den, man kender i dag, hvor de fleste sidder med en spillekonsol. Jeg synes ikke, man får noget ud af en spillekonsol. Man sidder bare.  

Noget af det er tilbage fra 1979. Der er nogle samlerobjekter, blandt andet to mælketankbiler fra dengang, vores mejeri hed MD Foods. De ligger til en 3-4.000 kroner stykker for en enkelt lastbil. Den er vel en 10 til 12 centimeter lang og tre centimeter bred, mere er den ikke.

I min tid som skolelærer har vi haft Lego i alle klasserne. Det er godt for indlæringen og kreativiteten. Min yngste søn har en kæmpestor bulldozer og en lastbil i Lego Technic, og han har eksperimenteret med at flytte motoren fra den ene over i den anden og få det hele til at køre. Det kunne han godt lide. Hans store drøm var at blive ingeniør og konstruere rutsjebaner, men det kom han fra. Så blev han vinmand i stedet for.

Jeg har ikke noget dårligt at sige om Lego. Det skulle da lige være, at det en gang imellem er lidt dyrt. Og så synes jeg, at nogle af elementerne i Lego City-serien er blevet for store, for eksempel er et førerhus på nogle lastbiler en enkelt klods, du bare sætter på. For år tilbage var det mere fantasien, du skulle bruge, selvfølgelig havde man sin samleanvisninger, men der var flere løsdele. Når et førerhus er en klods, så tager det lidt af fantasien. Det er lidt synd.

Serie

Hvad sælger du?

Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Det gælder international handel med Kina og USA og dagligvarehandel i de lokale butikker, men også handel med gamle kassettebånd eller tegneserier på Den Blå Avis. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her