’Jeg kunne aldrig drømme om at gå forbi en togbane uden at stå og nyde den’

Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Det gælder international handel med Kina og USA og dagligvarehandel i de lokale butikker, men også handel med gamle kassettebånd eller tegneserier på Den Blå Avis. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor. I denne uge Flemming Pedersen fra Søborg
Jeg har samlet tog gennem et helt liv, men nu er jeg blevet træt af det. Jeg er stadig fascineret af tog, og jeg har da gnisten endnu. Men min store bane har ligget i to-tre år nede i kælderen, uden at jeg har gjort mere ved den
Kultur
5. maj 2017

Sælges: Modeltog, togbaner og landskaber

Pris: Forskellige priser fra 100 kr. til forhandling

Sælger: Flemming Pedersen, 69 år fra Søborg

Jeg fik min første togbane af min far, da jeg var helt lille, sådan som de fleste små drenge nok gør. Jeg tror, at det var en juleaften. Så til fødselsdagen, der kom efter, fik jeg en mere, og sådan fortsatte det. Da jeg blev større, kom det hele i en kasse, men som voksen fandt jeg det frem igen, og så begyndte jeg at bygge på banen nede i kælderen. Det tog fart, og jeg købte flere og flere.

Det sjoveste ved at lege med tog er selve opbygningen af landskaber. Det har altid interesseret mig. Først bygger man op med kyllingenet, derefter kommer der papmaché oven på, og så maler man og kommer græs på, for eksempel ved hjælp af grønt pulver, der ligner græs. Jeg har også alle mulige små mennesker, men dem har jeg aldrig selv malet på.

Jeg har samlet tog gennem et helt liv, men nu er jeg blevet træt af det. Jeg er stadig fascineret af tog, og jeg har da gnisten endnu. Jeg kunne aldrig drømme om at gå forbi en togbane uden at stå og nyde den. Men min store bane har ligget i to-tre år nede i kælderen, uden at jeg har gjort mere ved den. Når den bare står sådan og støver til under mine bjerglandskaber, så er det for besværligt. Det er jo ikke så sjovt, når et tog stopper midt inde i bjerget.

Det er da trist at skille sig af med noget, man har haft hele livet. Men jeg vil bare hellere bruge min kælder til noget andet.

Hvad sælger du?

Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Det gælder international handel med Kina og USA og dagligvarehandel i de lokale butikker, men også handel med gamle kassettebånd eller tegneserier på Den Blå Avis. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her