Læsetid: 4 min.

Guldpalmevinder Ruben Östlund: ’Vores frygt for hinanden er blevet større’

Det fælles ansvar i det offentlige rum og individets principper og handlinger er nogle af de temaer, som Ruben Östlund tager under skarp og humoristisk behandling i sin nye film, ’The Square’, der søndag aften vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes
Svenske Ruben Östlund har vundet årets guldpalme ved filmfestivalen i Cannes med sin film ’The Square’, der vittigt og næsten sociologisk udforsker sociale konstruktioner og kontrakter, anstændig opførsel, politisk korrekthed og kønsroller.

Svenske Ruben Östlund har vundet årets guldpalme ved filmfestivalen i Cannes med sin film ’The Square’, der vittigt og næsten sociologisk udforsker sociale konstruktioner og kontrakter, anstændig opførsel, politisk korrekthed og kønsroller.

Tor Birk Trads

30. maj 2017

CANNES – På et tidspunkt i den svenske filminstruktør Ruben Östlunds nyslåede Guldpalmevinder, The Square, fortæller hovedpersonen, museumskuratoren Christian (danske Claes Bang), sine to døtre om, hvor anderledes verden var dengang, deres bedstefar var dreng. Når han skulle ud at lege i Københavns gader, fik han blot et skilt med sit navn og sin adresse om halsen.

»Min far fortalte mig samme historie,« sagde Östlund om den idé, der blev til The Square, da jeg i sidste uge mødte ham på filmfestivalen i Cannes.

»Han voksede op i Stockholm i 1950’erne, og det var så indlysende, at man dengang så på andre voksne som nogen, der ville hjælpe ens børn, hvis de kom i vanskeligheder. I dag har vi en tendens til at se andre voksne som en trussel mod vores børn. Og det på trods af at samfundet er blevet mere sikkert. Vores frygt for hinanden er blevet større‚« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer