Læsetid: 9 min.

Modellen Hanne Gaby Odiele sprang ud som interkønnet. Nu fortæller hun åbent om følelsen af at være anderledes

Da den belgiske model Hanne Gaby Odiele tidligere på året afslørede, at hun var interkøn, satte hun ord på noget, hun altid har fået besked på at skjule
Modellen Odiele, der er 28 år, var længe om at træde ud af det skjul, hun var blevet skubbet ind i som interkønnet, men i januar sprang hun ud i Vogue og bragte dermed massiv opmærksomhed på det sjette – og mindst forståede – bogstav i queer-akronymet LGBTQI.

Modellen Odiele, der er 28 år, var længe om at træde ud af det skjul, hun var blevet skubbet ind i som interkønnet, men i januar sprang hun ud i Vogue og bragte dermed massiv opmærksomhed på det sjette – og mindst forståede – bogstav i queer-akronymet LGBTQI.

Sophie Mhabille

18. maj 2017

Som mange andre modeller har Hanne Gaby Odiele en vidunderlig smidig måde at bruge kroppen på. Som hun sidder her på en Manhattan-restaurant virker det, som om hun åbner og lukker sig som en paraply, udvider sig, når hun udfolder ordene og klapper sammen, når der er noget, hun grubler over. I mange år fyldte følelsen af lukkethed mest i hendes liv.

Fra hun var ganske lille, har hun vidst, at der var noget ved hende, som var anderledes. Hun tilbragte mange somre med kirurgiske indgreb og var klar over, at hun aldrig ville kunne føde børn, men hvorfor blev der altid snakket uden om.

»Sundhedssystemet fortæller os, at vi ikke bør tale med nogen om det,« siger hun. »Jeg fik altid besked på at gemme mig.«

Sådan lærer børn som Odiele at skamme sig over noget grundlæggende ved deres identitet: At de er interkønnede. Det er vanskeligt at opgøre præcist hvor mange mennesker, der er interkønnede, men interACT Advocates for Intersex Youth skønner, at det er omkring 1,7 procent, hvilket gør det omtrent lige så almindeligt som at være rødhåret (1-2 procent).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Mette Poulsen
David Zennaro og Mette Poulsen anbefalede denne artikel

Kommentarer