’Min mor har bagt kage’

’Forældremødet’ af Teatret st. tv er en grum og bizar fortælling om nutidsforældre med trang til at skubbe deres egne børn forrest i køen
’Forældremødet’ hos Teatret st.tv. er en syret teaterforestilling om 9.B’s forældre, der bryder alle aftaler og ordentlig opførsel for at beskytte deres egne unger.

’Forældremødet’ hos Teatret st.tv. er en syret teaterforestilling om 9.B’s forældre, der bryder alle aftaler og ordentlig opførsel for at beskytte deres egne unger.

Per Morten Abrahamsen
2. juni 2017
Delt 31 gange

Teatret st. tv styrer lige lukt ind i tidens hotteste teenagedilemmaer.

Tidligere har teatret fokuseret på emner som sundhedsmani i anoreksiforestillingen SygtSund og præstationsangst i elitesvømmerforestillingen jeg mig fuck dig – og konkurrencetyranni i duellen 6, P LR K?.

Nu er tiden kommet til folkeskolens stærkeste magt: forældrene. Sådan virker det i hvert fald i forestillingen Forældremødet, som Teatret st. tv præsenterede ved Aprilfestival i Sønderborg.

Her er dansklæreren i 9.B reduceret til en nervøs voksen, der fortvivlet forsøger at holde sin dagsorden, mens talerrækkefølgen tromles af overskudsforældre, der godt liiiiige vil sige noget vigtigt om deres eget barn. Børnene er så sat til at underholde sig selv i mellemtiden.

Det er dramatikeren Line Mørkeby, der står for den levende og uhyggeligt realistiske tekst til Forældremødet.

Og sådan som Rolf Heim har iscenesat forestillingen som grotesk realisme i hyperenergisk spillestil, så bliver det svært at holde sine personlige gysererindringer fra tidens forældremøder tilbage.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu