Læsetid: 1 min.

'Folk gider ikke længere have en eller anden tilfældig gammel stenøkse, som er brækket midt over'

Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det
Med sådan en huløkse skulle man jo tro, at hullet var lavet med et diamantbor, men det er lavet med en pilegren, noget sand og noget vand. Det var den måde, man har boret hullet i stenen dengang. Det er jo fuldstændig fantastisk
9. juni 2017

Sælges: Huløkse fra oldtiden.

Pris: 3.200 kroner.

Sælger: Morten Dall, 43, Kolding.

Det er en huløkse. Den er lavet som et eller andet symbol og er omkring 4.000 år gammel. Det er ikke, fordi jeg ellers har gået op i historien, men en af min ekskones gode veninders mand samler på de her ting, og så begyndte jeg også. Det er fascinerende, at der har været mennesker for 4.000 eller 7.000 år siden, som har været i stand til at lave det her, selv om de kun havde nogle sten og træpinde til at gøre det med. Med sådan en huløkse skulle man jo tro, at hullet var lavet med et diamantbor, men det er lavet med en pilegren, noget sand og noget vand. Det var den måde, man har boret hullet i stenen dengang. Det er jo fuldstændig fantastisk.

Der er mange falske ting på markedet. Rigtig mange. Sådan en økse eller en dolk kan jo nemt koste 10.000 eller 15.000, og så kan det jo godt betale sig at bruge nogle timer på at lave sådan en. Men det er jo forfærdeligt at have givet mange penge for en ting, som ikke er det værd, og det kan godt være med til at bremse lysten lidt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu