Læsetid: 1 min.

’Hele min mors ungdom var i de blade’

Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det
Vi er ved at rydde min mors hus. Det skal sælges, og vi har lejet en stor container for at smide det hele ud, men da mine søstre så gik og ryddede op oppe på loftet, faldt de over den her papkasse med gamle blade

Privatfoto

23. juni 2017

Sælges: Ungdomsblade fra 1950’erne

Pris: 500 kroner

Sælger: Hannah Schmidt

Vi er ved at rydde min mors hus. Det skal sælges, og vi har lejet en stor container for at smide det hele ud, men da mine søstre så gik og ryddede op oppe på loftet, faldt de over den her papkasse med gamle blade. Min mor har købt bladene som ung i slutningen af 1950’erne. De har ikke været kigget i siden 1960 eller deromkring, men de har stået tørt og godt, så der er ikke noget der.

Der er blandt andet nogle udgaver af Filmjournalen og af Tempo, ungdomsblade lidt ligesom i dag bare med Elizabeth Taylor og James Dean på forsiden. Der er også en stak biografprogrammer. Dengang købte man et lille program, når man gik i biografen, hvor der stod, hvilke skuespillere der var med og sådan noget.

Hele min mors ungdom var i de blade. Det er synd at smide dem ud, så jeg tog kassen med hjem og begyndte at lægge dem i rækkefølge og få taget billeder af dem. Det har taget mig flere dage.

Jeg faldt over et blad med Dronning Margrethe på forsiden. Hun står med studenterhue og hvid kjole, og man kan se, hvor glad hun var. Nu blev vores søn selv student i går. Vi holdt en reception med hele familien, og jeg tror bestemt, at det at blive student eller det at være ung er lidt det samme i dag som dengang. Vi fortæller dem stadig, at nu står verden åben, når de skal ud i livet. Det er det samme.

Serie

Hvad sælger du?

Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Det gælder international handel med Kina og USA og dagligvarehandel i de lokale butikker, men også handel med gamle kassettebånd eller tegneserier på Den Blå Avis. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor.

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu