Baggrund
Læsetid: 2 min.

Det kan være svært at høre forskel på parodien og den ægte vare i Den Korte Radioavis

Sag: Radio 24syvs satireprogram ’Den Korte Radioavis’ har givet en fiktiv udgave af forfatteren Erling Jepsen den sexbrevkasse, som virkelighedens Erling Jepsen gerne ville have. Aktører: forfatter og dramatiker Erling Jepsen, radioværterne Iben Maria Zeuthen, Frederik Cilius og Rasmus Bruun, programchef på Radio24syv Mikael Bertelsen
Kultur
9. juni 2017

Et spejlkabinet af parodier på Erling Jepsen bliver for øjeblikket foldet ud på Radio24syv. Radiokanalens satireprogram Den Korte Radioavis har genoptaget sin parodi på forfatteren, efter at han i et interview med Politiken 3. juni fortæller, at han ikke er begejstret for deres parodi af ham, fordi nogle tror, det virkelig er ham.

En fiktiv udgave af Erling Jepsen har igennem marts, april og maj udviklet og afviklet en sexbrevkasse ved navn Kunsten at komme i kor i Den Korte Radioavis, som leverer dagens nyheder med et tykt lag fiktion på. I brevkassen giver forfatteren »sønderjyske staldtips« til lytternes sexliv sammen med radioværten Iben Maria Zeuthen – der spiller sig selv.

Sagen er, at det er svært at høre forskel på parodien og den ægte vare.

Dels lyder Erling Jepsen med sin lyse stemme og sønderjyske dialekt som sig selv, selv om han bliver spillet af en håndfuld forskellige imitatorer, herunder programchefen Mikael Bertelsen.

Dels er det (også den virkelige) Erling Jepsens egen idé, at han skulle have en sexbrevkasse. Til Politiken fortæller Jepsen, at han i december foreslog Iben Maria Zeuthen at lave en sexbrevkasse sammen, og at han nævnte ideen for Mikael Bertelsen, da han i februar deltog i interviewprogrammet Min Lille Hassan. Den udsendelse endte han med at udvandre fra i protest mod værten Hassan Preislers ulidelige stemmeføring.

Nogle af de ting, han sagde her – og i mødet med Bertelsen – giver genlyd i Den Korte Radioavis’ Erling Jepsen-parodi. Bl.a. et tip om at putte peberkorn i endetarmen i tilfælde af impotens.

Efter artiklen blev bragt, har den Den Korte Radioavis’ udgave af Erling Jepsen anklaget den Erling Jepsen, der udtaler sig i Politiken, for at være en falsk Erling Jepsen. Programmets ene vært Rasmus Bruun tager sagen alvorligt og prøver at opklare, hvem den ægte Erling Jepsen er, med det resultat, at han onsdag havde to Erling Jepsen’er igennem samtidig. Begge tog afstand fra Politikens Erling Jepsen, som de syntes var for bornert.

Politikens Erling Jepsen syntes i øvrigt, at Den Korte Radioavis’ Erling Jepsen svarede helt fornuftigt på brevkassespørgsmålene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her