Læsetid: 6 min.

Sagen om Trump og Rusland lyder som en spionroman. Og det er det faktisk også

Det lyder som en spionroman: En uerfaren politiker bliver valgt til præsident i USA efter en valgkamp, som senere viser sig at være påvirket af Rusland, der ønsker at få deres egen mand indsat på præsidentposten. Og det er faktisk handlingen i en spionroman fra 1980
I 1980 udgav den britiske forfatter Ted Allbeury bogen ’The Twentieth Day of January’, som beskriver en række begivenheder, der til forveksling ligner begivenhederne i amerikansk politik det seneste halve år

Andrew Harnik

9. juni 2017

I 1980 udgav den britiske forfatter Ted Allbeury bogen ’The Twentieth Day of January’, som beskriver en række begivenheder, der til forveksling ligner begivenhederne i amerikansk politik det seneste halve år.

Det amerikanske medie Slate kalder den spionromanen, der ’forudsagde Trumps sejr’, og bogen er nu blevet genudgivet i USA. Spørgsmålet er selvfølgelig: Hvordan ender det hele? Vi har sammenstillet handlingen i romanen med virkeligheden.

The Twentieth Day of January blev første gang udgivet i 1980. Den er skrevet af den britiske forfatter Ted Allbeury, som under Anden Verdenskrig arbejdede som officer i den britiske efterretningstjeneste og efter sin tilbagetrækning fra tjeneste begyndte at skrive spionromaner og tog udgangspunkt i sin viden fra efterretningstjenesten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer