Læsetid: 6 min.

Sagen om Trump og Rusland lyder som en spionroman. Og det er det faktisk også

Det lyder som en spionroman: En uerfaren politiker bliver valgt til præsident i USA efter en valgkamp, som senere viser sig at være påvirket af Rusland, der ønsker at få deres egen mand indsat på præsidentposten. Og det er faktisk handlingen i en spionroman fra 1980
I 1980 udgav den britiske forfatter Ted Allbeury bogen ’The Twentieth Day of January’, som beskriver en række begivenheder, der til forveksling ligner begivenhederne i amerikansk politik det seneste halve år

Andrew Harnik

9. juni 2017

I 1980 udgav den britiske forfatter Ted Allbeury bogen ’The Twentieth Day of January’, som beskriver en række begivenheder, der til forveksling ligner begivenhederne i amerikansk politik det seneste halve år.

Det amerikanske medie Slate kalder den spionromanen, der ’forudsagde Trumps sejr’, og bogen er nu blevet genudgivet i USA. Spørgsmålet er selvfølgelig: Hvordan ender det hele? Vi har sammenstillet handlingen i romanen med virkeligheden.

The Twentieth Day of January blev første gang udgivet i 1980. Den er skrevet af den britiske forfatter Ted Allbeury, som under Anden Verdenskrig arbejdede som officer i den britiske efterretningstjeneste og efter sin tilbagetrækning fra tjeneste begyndte at skrive spionromaner og tog udgangspunkt i sin viden fra efterretningstjenesten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer