Læsetid: 3 min.

Siden 1934 har Lego produceret den samme klods og stået for de samme værdier. Men i denne uge kom Lego under pres

Når vi fortæller børn om verden og opdrager dem til at begå sig i den, så er det i en retfærdig verden, hvor noget er rigtigt og andet forkert, hvor man opfører sig ordentligt og ikke mobber, er en god kammerat og deler sit slik og rækker hånden op og bliver spurgt efter tur og ikke springer over i køen
16. juni 2017

Jeg har mit eget Lego.

Det står på de to øverste hylder på reolen. På den nederste er der et parkeringshus med bilvask og en Shell-tankstation, på den øverste er der et fragtskib med mast og en del figurer med gule hoveder og store smil. Det har stået der i flere år.

Selv om det er fra slutningen af 1980’erne, har det de samme dimensioner som de nye klodser og kan bygges sammen med dem, og sådan har det været med Lego i årtier. Lego er i dag, som Lego var i 1980’erne og 1990’erne eller for ti år siden.

Siden 1934 har Lego bedre end de fleste andre virksomheder i verden formået at skabe en succes ved at blive ved med at gøre det samme: at producere det samme (en klods) og stå for det samme (at ville skabe en ramme om den gode leg).

Lego taler selv om en »filosofi«.

»Den gode leg beriger et barns liv – og det efterfølgende voksenliv,« skriver virksomheden på sin hjemmeside.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Holger Madsen
  • Niels Duus Nielsen
Holger Madsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Velschow-Rasmussen

Advarsel: Stærkt sarkastisk og dystopisk indlæg !

Det er nok naivt at tro, at der vil ske noget som helst baseret på denne her historie og tilhørende "shit-storm". LEGO vil fortsætte uændret på præcis på samme måde.

Jeg efterlyser stadig en historie, hvor der er blevet ændret noget baseret på "shit-storme".
Disse fungerer tilsyneladende blot som folkets klynk over at der alligevel ikke sker noget.
Efter et par dage, uger eller måneder er alt tilbage ved det gamle og ingen brokker sig over, at der ikke er sket noget.

Et par eksempler:
- VW, Løkkes underbukser, Nordea, Panama papers, Lux leaks, Snowden,

I en anden aktuel sag - med salg af overvågning til autoritære decideret anti-demokratiske lande - går der vel heller ikke så lang tid, før vi igen 'accepterer' dette.
Det er jo ikke fordi den samlede vestlige verden alligevel ikke fylder alle despoterne og terroristernes kasser med både 'funding', penge, våben og rådgivning. Og det finder vi os jo i i geo-politikkens navn.

Konceptet CSR er selvfølgelig ligeledes en gang propaganda manipulering. Igen er der vel ikke nogen der kan pege på, at ægte CSR skulle være hændt nogen som helst steder, hvor det ikke udelukkende har været uden at man kunne score en højere profit.
At en 'Corporation' af sig selv skulle definere CSR som en værdi eller vision eller lignende er mildest talt blot grinagtigt. CSR er udelukkende et reklame og marketings 'stunt', som bli'r trukket tilbage i det øjeblik det ikke påvirker profitten positivt.

Jeg synes faktisk at det er en lille smule tragikomisk, at nogen tror, at det vil hjælpe at sige fy, fy til LEGO.

Folk stemmer jo frivilligt (dog godt hjulpet på uvidenhed og manipulering) på de 'blå' partier - som alle som en (inkl. SOCDEM) går ind for konkurrencestaten, neoliberalismen og 'austerity'.

For at vi kan hjælpe dette vanvid på vej, kan vi vel ligeså godt lære børnene uretfærdighederne fra starten.

Niels Monberg

Jeg kan næsten ikke udtrykke hvor meget Lego fortjener at blive shamet ud over dette tiltag.

Niels Duus Nielsen

"Min yngste søn kommer til at lære, at fordi far og mor ikke er rige, så kommer han til at tilbringe dagen med at stå i kø, og sådan lærer han, at han bare kunne have tænkt sig om, da han blev undfanget, og sørge for at det var sket hos rige forældre. Samtidig kommer han også i bedre form, når han skal stå i kø i timevis, og dermed bliver han ret beset sundere end rige menneskers børn, som må nøjes med at sidde på en bænk og spise dyre is, mens de venter på, at deres Kø-robot melder, at det er deres tur."

https://www.avisen.dk/blogger-tak-legoland-i-ruster-mit-barn-til-det-vi_...