Læsetid: 10 min.

’Syng med mig: The future is female’

Den amerikanske trommeslager, rapper og producer Madame Gandhi vil have et budskab ud: Fremtiden tilhører de kvindelige værdier. I onsdags spillede hun på Roskilde Festival for et tætpakket publikum bestående af, ja, primært kvinder. Information mødte hende på festivalen til en snak om at være feminist i det 21. århundrede ’under et undertrykkende, trumpiansk regime’ og en mandsdomineret musikbranche
Den indisk-amerikanske rapper og aktivist Madame Gandhi optrådte onsdag aften på Roskilde Festival. Hun begyndte sin musikalske karriere som trommeslager for kunstneren M.I.A.

Den indisk-amerikanske rapper og aktivist Madame Gandhi optrådte onsdag aften på Roskilde Festival. Hun begyndte sin musikalske karriere som trommeslager for kunstneren M.I.A.

Jakob Dall

1. juli 2017

En elektronisk stemme lyder ud i den mørke hal, hvor festivalgæster står tæt op og ned ad hinanden.

»This indian/American producer and activist is indeed political,« præsenterer den elektroniske stemme, hvorefter Madame Gandhi træder ind på scenen iført en stram gamachedragt med 80’er-mønster, lyserøde solbriller og en hvid kasket. Hun går om bag sit trommesæt og siger i takt til slagene:

»Roskilde make som motherfucking noise!«

Det er onsdag aften på Roskilde Festival, og den indisk/amerikanske rapper Madame Gandhi har indtaget scenen foran et publikum, der, efter at dømme på køen ind til koncerten, består af overvejende unge kvinder.

Som Information beskrev i denne uge, er musikprogrammet på årets festival domineret af hiphop. Rappen har for alvor vundet indpas i ungdomskulturen, og i dag er musikkens samtidsdebattører ikke hvide rockmusikere, men mandlige, afroamerikanske rappere, der farer i blækhuset over politimord på sorte, ubevæbnede mænd i de store amerikanske byer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu