Læsetid: 8 min.

For Anders Knudsen er debatten på internettet underholdning ligesom et computerspil

Halvdelen af danskerne afholder sig fra at deltage i debatten på nettet på grund af den hårde tone. En stor del af de hadefulde kommentarer er skrevet af en lille gruppe personer. I denne serie har vi talt med nogle af dem
Halvdelen af danskerne afholder sig fra at deltage i debatten på nettet på grund af den hårde tone. En stor del af de hadefulde kommentarer er skrevet af en lille gruppe personer. I denne serie har vi talt med nogle af dem

iBureauet/Mia Mottelson

18. juli 2017

Anders Knudsen, 48 år

Single, bor på fyn og arbejder som installatør

– Hvornår begyndte du at deltage i debatten?

»Det var Trump, der satte mig i gang. Jeg er sådan lidt Rasmus Modsat, jeg kan godt lide at debattere, og så er Trump jo god, fordi med ham får man jo bare at vide, at man er en idiot. Så får de bare igen. Jeg tager det bare som underholdning.«

– Som underholdning?

»Jamen, jeg synes for eksempel, det er sjovt at få en sviner. Hvis jeg får en rigtig god sviner, så gemmer jeg den da.«

– Hvis du får en rigtig god sviner, så gemmer du den?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Sørensen
  • Henrik Rude Hvid
  • Eva Schwanenflügel
  • Niels Duus Nielsen
Poul Sørensen, Henrik Rude Hvid, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Det er trist, at Anders Knudsen har så ringe tiltro til den magt, man faktisk besidder i et demokratisk samfund, og som heldigvis igen begynder at gå op for folk.

Christian Lucas

At se debat som et computerspil er, rent ud sagt, et udtryk for at nogle mennesker har jord i hovedet og ikke ved en kæft mere om verden end de har set på facebook. Bullshittery findes overalt men Plebs-Danmark og Andedams EU-skeptikere har vi forholdsmæssigt alt for mange af. At vi har "vrede hvide mænd" som ham i weekend udgaven, der mener at Nazisterne var venstreorienterede fordi ordet "socialisme" er en del af nationalsocialisme, viser noget om hvor kort der er fra "udkants Danmark" til Trumps "Deplorables" og uvidenhed på Sean Hannity (Fox News) niveau.

Hører I efter, Venstre? I appellerer til absolut laveste fællesnævner,

PS. Let nedladende ord ment som hint til fx. Anders Knudsen og andre trolls.

Peter Knap, Henrik Leffers, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Knudsen giver jo selv opskriften på hvordan man virkelig får skovlen under en troll, nemlig at blokere ham/hende. Hvis de kun er interesserede i at få et 'fix' ved at provokere folk til at give dem skideballer, så giv dem en kold tyrker ;-)

Hanne Ribens, Henrik Leffers, Jan Weis og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Jeg kan da huske tilbage til 'internet' oldtiden, der var der da sport i, at 'flame' trolde. Men der var klientellet da selvfølgelig også et andet. Det var før, der var så mange 'gamle sure mænd' (m/k), uvorne unger og teflon belagte fundamentalistiske tosser.
Men generelt skal man prøve, at snakke pænt til folk, man skal huske på at det skrevne ord er x3 hårdere end det talte ord. Folk kan ikke se du smiler til dem når du sidder bag tastaturet, eller se dit glimt i øjet, ved en spydig kommentar.
Min største udfordring er at lære mine unger god takt og tone på Internettet.... det er noget man skal gøre dagligt.

// Jesper

Vivi Rindom, Mette Poulsen, Per Torbensen, Torben Arendal, Steffen Gliese, Claus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kurt Nielsen

Jeg må tilstå, at jeg er mere optaget af den journalistiske standard end af Anders Knudsen. Det er jo således iøjnefaldende vanskeligt for Otto Lerche Kristiansen at tage det alvorligt når AK siger, at han opfatter debatten som underholdning, F.eks. er følgende kommentar eksemplarisk: '– Men det er ikke et computerspil. Det er samfundsdebatten – og den har en betydning for netop vores samfund.'

Jeg gad vist hvad du (Otto Lerche Kristiansen) har af belæg for den udtalelse. Personligt deler jeg ikke den opfattelse. Ikke engang når det drejer sig om Informations debat. Jeg har f.eks. på intet tidspunkt oplevet, at denne debat har haft nogen som helst betydning for 'vores samfund'.

I bedste fald kan man selvfølgelig sige at debatten på de sociale medier udløser en slags samfundsmæssig debat om debatformen på de sociale medier, men ellers udløser den vel ikke andet end indestængte frustrationer?

Mette Poulsen, Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen og Ole Arne Sejersen anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

"Var det ikke noget med børneprostitution? Det tror jeg. Eller om mænd, der voldtager kvinder og mishandler dem fuldstændig forfærdeligt. Jeg har en kammerat, der er grafisk tekniker, som ofte rejser i Indien, og han fortæller, hvor store modsætninger der er i samfundet. Hvor ekstremt rige nogen er, og hvor helt ekstremt fattige andre er. Og så har de det der kastesystem, som fritager nogle fuldstændig fra ansvar over for andre." Siger Anders Knudsen.

Anders Knudsen, det kunne du lige så godt have sagt om Trumps USA.

Jacob Fenger

Hvorfor ikke opsøge de gode og intelligente folk, der findes på nettet? For nogle dage siden havde Otto Lerche Kristiansen et lignende interview med Allan Nielsen, 56. Jeg tror der er mange flere mistrøstige halvgamle mænd, der ikke er for kløgtige, hvis man har lyst til at opsøge dem. Måske har Information allerede gjort det, og har artiklerne klar til agurkebedet.
Netbibliografier - oversigter over det bedste af bedste, ville være en god og bedre ting, at bruge sin energi på.

Eva Schwanenflügel

Jacob Fenger, jeg synes det er godt at blive oplyst om de forskellige meninger der er, og hvorfor de forskellige mennesker skriver som de gør. Jeg anede fx ikke at Hitler var venstreorienteret, eller at 'trolls' fik et kick af at få skideballer. Meget illuminativt!

Vedr. net-fænomener som Anders Knudsen.
Man kann keinen unangenehmeren Feind haben als einen Versager mit viel freier Zeit – Peter Sloterdijk …

odd bjertnes

Indlæg der kan koges ned til 'Hørt' eller 'FU' er naturligvis kun like-spil, og vil som AK siger ikke andet. De findes både som kancellisprog og lortesnak. Det valide debatindlæg tager udgangspunkt i 'JA...eee > OG !' Må i øvrigt gerne slutte med et spørgsmålstegn.
Ik`? :D

Eva Schwanenflügel

Odd Bjertnes, jeg prøver altid at få en eller anden form for mening med dine kommentarer.
Desværre mislykkes det gang på gang.

Niels Duus Nielsen

Kurt Nielsen, den terapeutiske virkning af at få afløb for sine indestængte frustrationer er skam ikke at foragte. Ligesom min far hidser jeg mig op, hver gang jeg læser avisen, og ligesom min far falder jeg ned igen, når jeg har delt mine frustrationer med hvem, der nu gider høre på det.

Min far var bondebarber, så han havde tvangsindlagt publikum til sine brokkerier, men bønderne var for det meste enige med ham, og så er alt jo godt!

Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Poul Sørensen

Anders Knudsen er som alle andre en reaktion på et og andet og når Anders Knudsen opfatter en dialog på nettet som et computerspil og senere siger at intet er hvad det giver sig ud for på nettet eller folk kan være ligeglade med hans udtalelser, så er der et mønster, af at alt er lige fedt for Anders Knudsen og at han af en og anden grund tror at alt også er lige fedt for alle andre. Med den tilføjelse at nogen er mere cool i deres måde at være ligglade på, imens proffessoren fra Skejby havde em uncool måde, at være ligeglad på...... sådan hænger verden selvfølgelig ikke sammen og selvom proffessoren reagerede uncool og måske opblæst, så havde han måske en pointe og hvis man er cool så opsnapper man den pointe, fordi det har en betydning, at få indsigt - ikke et fedt. Det er heller ikke lige fedt om man fantastisk til at lave lort eller man man er dygtig til at organisere sine tanker.... det er jo ikke underholdning, hvis ikke at man organisere sine tanker - så erd et netop et fedt. Det kræver omtanke at få proffessoren til at forklare sig, så det hele er ikke en stor illusion af ingenting .... så hvorfor vælge illusionen til, hvis man har brikker nok til at beskæftige sig med noget mere fornuftigt når man ikke kan sove???
Jeg fatter ikke Anders Knudsen, hvis han er smart nok til det han laver, hvorfor indser han så ikke øjeblikkelig; at han kunne fortage sig konstrultivt.....
Ny forskning viser at det tager 20 timer til at blive rimligt god til noget, men at det desværre stadig tager 10.000 timer at blive en mester til noget.... men hvis det tager 10.000 timer at blive en mester til noget, hvor så bruge dem på noget, som man ikke syntes er særligt virkeligt - bare tidsfordriv....
- "Ja jeg er blevet mester i at komme med mester i, at komme med bemærkning der fremmer andre menneskers indre kaos".....
-really!!!
Link: Det tager 20 timer at blive god til noget:
https://www.youtube.com/watch?v=5MgBikgcWnY&feature=share

Else Marie Arevad

Når jeg skal have et billigt grin, går jeg somme tider ind på Ekstrabladets Nationen! Det er unægteligt sjovere end Informations kommentarer.

Mette Poulsen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Randi Christiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
charlie white

Man bør nok huske at selvtægt er ulovligt. Det gælder også i Hr. Knudsens tilfælde, føler man sig krænket er der kun lovsystemet at henvende sig til.

Hverken moderator eller andre kan tillade sig at ophøje sig selv til dommer og heller ikke informations meget " kloge " debattører.

Der er ingen debattører der kan sige sig fri for at forlade emnet og forfalde til personligt fnidder eller beskyldninger, måske lidt selvkritik er på sin plads.

Det blev faktisk skrevet pænere end det blev tænkt.

Jeg er vist blevet en gamling. Jeg er dybt forarget over det sprog, vi efterhånden finder normalt ved mødet med andre. Det være sig i kommentarfelter, i trafikken, i kassekøen og hvor vores selvretfærdig jeg ellers trues af fællesskabets omgangsformer.
Som det ganske rigtigt er bemæret af flere her i tråden, fører en debat stort set aldrig frem til indrømmelsen af, at modparten har ret. Det gælder alle debatter, jeg har kendskab til, ikke blot i kommentarspalterne. Det er måske debattens væsen.
En debat er for mig en måde at prøve mine tanker af mod andres. At møde modargumenter, som jeg ofte tager til mig og tænker over, uden jeg på nogen måde viser jeg er truffet, for en debat er også en hanekamp.
En debat på skrift er fremragende til at skærpe mine argumenter, for det der står lysende klart i mit hoved, kan komme ganske forvrøvlet ud. Der hjælper en nedskrivning til at klare mine tanker.
Debatter er demokratiets hjerteblod. Indlæg, der sviner andre til, er ondskabsfulde og kun ønsker at såre og nedgøre andre er i min verden psykisk vold.
De er ødelæggende, for de får mange til at afholde sig fra at komme til orde. Der bliver menings-rum, hvor folk ikke tør komme af frygt for at blive overfaldet.
Det værste er, at bestemte meninger og holdninger kan komme til at stå uimodsagt og gentages i årevis.
Og det betyder noget, hvis ordet overhovedet har betydning. (Skrevet på mobiltelefon med indbygget ret til fejl program)

Poul Sørensen, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Slettet Bruger, Egon Stich og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Skal vi tro den hr knudsen? Kan et voksent menneske være så blank? For mig at læse, er der snarere tale om at han ikke vil stå på mål for sine hadefulde udgydelser og derfor fejer det til side som sjov og tidsfordriv, der alligevel ikke betyder noget. Han vil ikke stå til ansvar, når han bliver konfronteret.

Kurt Nielsen

De ucensurede sociale medier (herunder de mere lempeligt modificerde mediers debatspalter) er vel mere til fare for demokratiet end omvendt (jvnf, bl.a. Trumps twitteri) i og med, at mere seriøse og begavede mennesker holder sig langt væk fra dem. De kommer således til at mangle i debatten, hvilket alt andet lige må forventes, at forringe kvaliteten af den. Det er i hvert fald helt i hegnet - efter min beskedne mening - at (tvungent) licensbetalte medier som DR nærmest forlanger at man tilmelder sig et privat medie som Facebook - som er notorisk kendt for at dele personlige informationer med diverse efterretningstjenester - for at kunne få adgang til hele DR's flade.

Viggo Okholm

Tja, bemærkningerne og indlæggene her tyder jo så på at vi kender vores plads og vel dybest set ikke ændrer noget som helst. Alligevel vil en del af o,s,mig selv inkl., gerne "ses" og jeg fortsætter. Reelt set er det vel de eneste muligheder vi har medmindre vi hver især går ind i den etablerede politik og hermed skoles til mere unuancerede holdninger. men trods vores beskedenhed kan vi vel håbe at flere læser vore indlæg en os der lige deltager. Men den grove tone synes jeg trods alt vi undgår,hvilket gør at jeg deltager her. De små frø har vel også ret.

odd bjertnes

Eva, du spørger, jeg svarer ... og Steffen anbefaler :-D -: Det er fordi de er ment som dialog-fragmenter der indgår i en sandheds-indkredsende proces. Det er ikke 'meningstilkendegivelser'. Somme tider 'tror' jeg noget, og det skulle helst fremgå. Men naturligvis er AK her meget bedre og klarere en debattør end undertegnede. jeg bøjer mig i støvet for hans afklarethed.