Læsetid: 3 min.

En forening i Danmark: Dansk Fodgænger Forbund

I Danmark er der omkring 70.000 foreninger. Der er foreninger for racekaniner, sejlsportsinteresserede, amatørarkæologer og for håndtrykkets fremme, fodgængere og fodboldspillere. Mens mange traditionelle fællesskaber er under opløsning, klarer foreningerne sig godt. I denne serie fortæller en række danske frivillige, hvordan de holder foreningsdanmark i gang
8. juli 2017

Dansk Fodgænger Forbund

Grundlagt 2005
170 medlemmer
Ullaliv Friis, direktør

Dansk Fodgænger Forbund er 11 år gammel. Den burde være meget ældre, for der har altid været fodgængere. Cyklistforbundet fejrer for eksempel 200-årsjubilæum i år, selv om vi kun har haft cykler i nogle hundrede år.

Jeg har altid boet i København og gået meget. Men på et tidspunkt lagde jeg mærke til, at det ikke var lige så rart at gå på gaden som tidligere, fordi cyklerne var begyndt at tage mindre hensyn til os på fortovet. Jeg har ikke noget imod cyklister, cyklen er et fantastisk transportmiddel, men jeg er modstander af den måde, man cykler på i dag.

Man cykler på fortovet og i fodgængerfeltet, man cykler bare. Going, going, som om man kørte slalom ned ad en skibakke. Det er udviklingen. Det kan godt virke som en lille ting, men jeg er 72 år, og det ødelægger glæden ved at gå tur eller ved at gå på fortovet, hvis der kommer nogen cyklende lige ind foran en. Man bliver usikker. Så da jeg hørte om Fodgængerforbundet, meldte jeg mig ind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu