Læsetid: 8 min.

Selv når Brian ikke synger, minder han om John Mogensen

Det kan være svært at se forskel på halassistenten Brian Arnold og den folkelige legende John Mogensen, og det har drevet Brian Arnold til at starte kopibandet Danmarks John. Brian er nærmest blevet en reinkarnation af John, og ligesom John havde sine nedture, er det ikke altid, Brian slår til. Information tog med Danmarks John på tour i Rønne
Det er ikke altid lige let at trække publikum op, selv ikke som reinkarneret John Mogensen

Det er ikke altid lige let at trække publikum op, selv ikke som reinkarneret John Mogensen

Sille Veilmark

3. juli 2017

Han sidder på et værtshus, langt fra Gammel Strand. Klokken er midnat, og han lader fingrene glide gennem fuldskægget. Ud af sine dybe, mørke øjne kan han se de omkring 25 gæsters blikke hvile på sig, som han sidder der i sort skjorte og røde seler og med dyb stemme synger »Så længe jeg lever«.

Ved hans fødder står en ølkasse med en rød dug over sig, og på det improviserede bord er et fotografi af en smilende John Mogensen. Også han har dybe, mørke øjne, buskede øjenbryn og et fuldskæg, hvor overlæbens hår er spidsede ud til hver sin side. Begge ligner de noget fra en svunden tid, men kun for billedet i sort-hvid er det tilfældet.

Manden på scenen er Brian Arnold, og til dagligt er han halassistent i en idrætshal i udkanten af Odense. Her vasker han gulve, kridter fodboldbaner og maler lidt hist og pist. Men lige siden han for tre år siden lod sit skæg gro og folk på gaden begyndte at kalde ham for John Mogensen, har han gjort det til en livsstil at ligne den gamle Four Jacks-sanger og ølhund fra Københavns bodegaer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Randi Christiansen
  • Oluf Husted
David Zennaro, Randi Christiansen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer