Læsetid: 10 min.

DF’er kaldte homoseksuelle afvigere i læserbrev. Nu svarer landsbyen ved at holde en pride

I morgen afholdes Danmarks formentlig mindste pride i den lille by Gesten i Sydjylland. ’Mange tror måske, at folk på landet er mere forstokkede, men ligesom andre steder er det blevet langt mere accepteret at være homoseksuel herude,’ siger en af initiativtagerne
Onsdag aften mødtes de frivillige bag Gesten Pride i den lokale sportshal for at gennemgå programmet en sidste gang. Fra venstre: frisør Nadia Voss Brown, matematiklærer på Gesten Skole Betina Søblik Andersen, og Lene Bendrup, som også er lærer på Gesten Skole.

Onsdag aften mødtes de frivillige bag Gesten Pride i den lokale sportshal for at gennemgå programmet en sidste gang. Fra venstre: frisør Nadia Voss Brown, matematiklærer på Gesten Skole Betina Søblik Andersen, og Lene Bendrup, som også er lærer på Gesten Skole.

Michael Drost-Hansen

25. august 2017

»Skal vi gennemgå run down

Betina Søblik Andersen kigger på de seks andre, der sidder rundt om bordet.

»Hvis vi lige springer frem. Så har vi ’Pridewalken’,« siger Nick Højgaard.

Han er formand for styregruppen for Gesten Pride 2017 og sammen med de andre frivllige i gang med at gennemgå programmet en sidste gang. De sidder i et mødelokale i den lokale sportshal. Klokken er omkring 18. I hjørnet står en kasse med 500 balloner og et stort regnbuebanner.

Han kører en finger ned gennem programmet.

»Vi skal have nogen til at gå helt forrest i en bestemt hastighed. Den forreste gruppe kommer til at sætte tempoet for hele paraden. Hvis vi kan ramme 40 minutter, så kommer det til at passe godt med resten af programmet.«

Arrangørerne ville gerne have haft Vejen Garden til at gå forrest. Men den skulle spille til Stafet For Livet i Vejen, og nu har en af de lokale beboere fra Tværgade i Gesten lånt sin havetraktor ud til arrangementet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Niels Duus Nielsen
  • Thomas Olsen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
ingemaje lange, Niels Duus Nielsen, Thomas Olsen, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helene Kristensen

En sær fordom, at man skulle være homofobiske, bare fordi man bor ude på landet i en lille by. Jeg er født og opvokset i en lille by midt i det såkaldte mørkest Midtjylland. Jeg havde 2 homoseksuelle skolekammerater, posten var homoseksuel - alle vidste det, ingen tog sig af det. Det var i 70'erne.

Først da vi fik en ny præst fra Århus, fik vi at vide, at det var ganske forfærdeligt og foragteligt. Det tog vi os nu ikke af, de religiøse var gennemgående lidt sære.

Men for små 8 år siden kørte jeg jævnligt med bybusserne i Odense, og der hørte jeg for første gang unge mennesker i den grad bruge homo som skælds- og håneord.

Den nye homofobi falder tilsyneladende sammen med den kropsforskrækkelse der også er dukket op i samfundet, er min fornemmelse. Det er ikke et land- eller lilleby-problem, det er åbenbart en nyere trend.

Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Bjarne Bisgaard Jensen, Niels Duus Nielsen, Lars Bo Jensen og jens peter hansen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

I P1 var den skråsikre Foldschack og Jon Steffensen meget pikerede over at Anne Libak syntes at pridens fravalg af Nørrebro var et knæfald for forstokkede muslimer. Hvad nu hvis det blev holdt i Sønderho, hvad kunne der så ikke ske, mente de to. De kan nu tage til Gesten og se hvad der sker der.

Christoffer Pedersen

Helene Kristensen
Jeg ved ikke hvor gammel du er. Men i mine drengeår i 60érne og 70érne var "bøsserøv" et helt almindeligt skældsord der blev brugt om drenge der var tøsede, dvs dem der opførte sig lidt bedre end os andre. Så der er ikke nogen ny homofobi til stede. Min oplevelse er at langt de flere i dag siger "nå" når de hører mennesker er homoseksuelle end tidligere hvor reaktionerne kunne være anderledes forskrækkede.
Personligt har jeg aldrig forstået behovet for at eksponere sig med prides - men det er da festligt.
Og jeg synes det var klogt nok at droppe Nørrebro hvis man forventede ballade ellers. Tilsvarende forventer vi heller ikke burkaklædte muslimer foran DF´s landsmøde vel?

Lars Bo Jensen

fordi at bøsserøv var et accepteret skældsord i vores ungdom, Crisstoffer, gør det det ikke mere rigtigt.

Christoffer Pedersen

Lars Bo Jensen
Det siger jeg heller ikke. Men at det ikke er noget nyt, sådan som det blev skrevet i et andet indlæg.

David Zennaro

Øhhh, der har vist været pride i en del år i Århus, som stadig ligger i Jylland.

Jeg synes, de skulle invitere DF'eren med. I et lille lokalsamfund skal man leve tæt sammen, og der må man også forsøge at mennesker som hende med.

Helene Kristensen

Christoffer Petersen, jeg er 60 år, og det ændrer ikke ved, at ude i det lille samfund jeg voksede op i, var bøsser ikke noget problem. Det er ikke tidspunkter jeg taler om, jeg taler om den fordom, at man ude i de små samfund på landet er mange mange år bagud. Vi har da både rindende vand og mobiltelefoner ;-)

Niels Duus Nielsen, Christoffer Pedersen, Eva Schwanenflügel og jens peter hansen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Både Ålborg og Århus har Pride, i Ålborg for 3. gang og i Århus for 7. gang, det kan man finde ud ved et enkelt tryk på Google, et søgesystem som er rigtig smart.

Christoffer Pedersen

Helene Kristensen
Grunden til jeg skrev det ikke er noget nyt med skældsord i.f.b. med homoseksualitet findes i det eget indlæg hvor du skrive du hørte det første gang for 8 år side:
"Men for små 8 år siden kørte jeg jævnligt med bybusserne i Odense, og der hørte jeg for første gang unge mennesker i den grad bruge homo som skælds- og håneord. "
Jeg selv har heller aldrig oplevet homoseksualitet har givet anledning til seriøse problemer eller lagt for had de steder jeg har boet og færdes.

Eva Schwanenflügel

Christoffer Pedersen, hvorfor skriver du i det hele taget en modsat kommentar, hvis du bare er enig?
Istedet for at skrive god Pride, diskuterer du hvorvidt du hørte om bøsser i bybusser.. Ganske småligt, synes jeg.

Dorte Sørensen

jens peter hansen -25. august, 2017 - 14:07
Jeg hørte også den Søndags frokost i P1. Men blev mere sur over den skråsikre Anne Libak. Hvorfor skulle paraden absolut gå gennem Nørrebro - er det ikke mere fordi hun håbede, at der kunne opstå ballade. Det har flere bl.a Martin Henriksen og Rasmus Jarlov (eller hvordan det staves) tidligere forsøgt med jødiske kalotter på ned gennem Nørrebrogade. Til deres fortrydelse var der ingen reaktion og demonstranterne måtte gå hjem uden de havde opnået det de kom for.

Christoffer Pedersen

Eva Schwanenflügel
Jeg tror du har misforstået min kommentar. Det er ikke MIG der har hørt noget i en bus, men jeg citerede et andet indlæg (Helene Kristensen 25. august, 2017 - 14:06). Her fremstår det som om homofobi er et nyt fænomen. Hertil kommenterer jeg så at det ikke er noget nyt med homofobi.
Men prøv at hop op til (Helene Kristensen 25. august, 2017 - 14:06) og læs der fra.