Læsetid: 1 min.

DR skal spare

Ugens sag: DR har været udsat for hård kritik for blandt andet eksorbitante fratrædelsesordninger til chefer. Nu fyrer de 55-65 medarbejdere Aktører: Maria Rørbye Rønn, Mette Bock, Gitte Rabøl, Johannes Langkilde og 55-65 unavngivne medarbejdere i DR
25. august 2017

Det begyndte med en hest. DR betalte 70.000 kroner for, at TV Avisens Johannes Langkilde kunne få en hest med til USA, i forbindelse med at han tiltrådte som korrespondent.

Siden kom det frem, at Gitte Rabøl, efter hun selv sagde sin stilling op som mediedirektør i DR, var blevet ansat af bestyrelsen som mangfoldighedskonsulent med en årsløn på 2 millioner.

Og minsandten om ikke også den nuværende kulturminister fik omkring 2 millioner som følge af sin fratrædelsesordning, da hun var programdirektør, selv om også hun selv havde sagt op. Sagerne har samlet set ført til en heftig debat om DR’s brug af licensmidlerne.

Endelig udtalte generaldirektør Maria Rørby Rønn sig om kritikken til dagbladet Politiken: »Der er ingen tvivl om, at sådan nogle sager slider på vores image,« konstaterede hun.

I denne uge præsenterede DR’s ledelse så en spareplan. Spareplanen har været annonceret længe som en konsekvens af det nederlag, ledelsen led i en voldgiftssag om medarbejdernes lønnede frokostpause.

Medarbejderne har i forvejen frasagt sig lønstigninger de næste to år, men det var altså ikke nok, og nu skal der fyres 55-65 medarbejdere som led i en spareplan, der ifølge en pressemeddelelse fra ledelsen gennemføres »for at sikre, at befolkningen også i en endnu mere digital fremtid har adgang til et stærkt og tydeligt public service-indhold«.

Medarbejderne ærgrer sig forventeligt over besparelserne, og DR Trekantens medarbejdere siger i en udtalelse med slet skjult spydighed: »Vi har ikke noget ønske om ekstraordinært lukrative fratrædelsesordninger, men opfordrer til, at DR udviser almindelig anstændighed.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu