Læsetid: 2 min.

Frø af ugræs

12. august 2017

Sikke en hjemkomst fra sommeren og fanfare for den kommende sæson: Berlingske Tidendes nyslåede kultur- og debatredaktør Anne Sophia Hermansen har ved at fyre forfatteren Anne Lise Marstrand Jørgensen som fast klummeskribent for avisen skruet bissen på og fjernet et urent og forstyrrende element fra sine debatmarker.

Hermansen udtaler, at hun har savnet bredde i Marstrand Jørgensens blogindlæg. Når man tænker på nogle af de øvrige bloggere på avisen og deres maniske besættelse af islam, så er det lidt svært at tage grunden for fyringen alvorligt.

Lad mig derfor roligt fastslå, at fyringen handler om noget helt andet, end at Marstrand Jørgensen mangler bredde. Det kunne handle om, at hun i det hele taget har skrevet om flygtninge og skrevet kritisk om den førte politik på det område.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Lige stærkt nok at sammenligne Berlingskes nye kultur- og debatredaktør, Anne Sophia Hermansen, med preussisk invadering og undertrykkelse af det danske sind fra 1864 til 1920. 'Frø af ugræs' er jo fra J. Ottesens digt "Det haver så nyligen regnet" (1880).

Hvis meningen er, at ugræsset er føget den meget længere vej fra Afrika og Mellemøsten, og Hermansen på Berlingskes vegne skal "slutte kreds om den fane vi har kær" og "de skal vide, de aldrig ser de sidste" osv., så må der være tale om overfortolkning og en dårlig metafor.

Jeg havde hellere set 'frø af ugræs' sammenlignet med EU´s indtrængen, men det står jo hverken Hermansen, Berlingske eller Information´s kulturredaktør for

http://www.ugle.dk/det_haver_saa_nyligen_regnet_2.html