’Litteratur kan bryde med stereotype forestillinger om vold og omsorgssvigt’

’Min familie’ er fortællingen om Jonathan, der vokser op med en fraværende mor og en voldelig stedfar. Og om et system, der ikke passer godt nok på ham. Med romanen vil Sebastian Bune beskrive den særlige ensomhed og ude-af-trit-erfaring, det socialt udsatte barn vokser op med
’Min familie’ er ikke en historie om Sebastian Bunes eget liv. Men han har, som han selv formulerer det, ’et særligt erfaringsgrundlag med de her ting’, han er vokset op i socialt udsatte områder og har som barn og ung set mange gå i hundene.

’Min familie’ er ikke en historie om Sebastian Bunes eget liv. Men han har, som han selv formulerer det, ’et særligt erfaringsgrundlag med de her ting’, han er vokset op i socialt udsatte områder og har som barn og ung set mange gå i hundene.

Sigrid Nygaard
12. august 2017

Jonathan er 8 år gammel, da vi møder ham første gang i romanen Min familie. Hans stedfar har låst ham inde på toilettet, han har slukket lyset. Jonathan græder, han tisser i bukserne og vil ud. Men hans mor er ikke lige hjemme, det er hendes kæreste Leon, der ser efter ham, så han må vente.

Min familie er fortællingen om Jonathans liv og opvækst i betonblokken i Rosenhøj i det sydvestlige Aarhus. Her lever Jonathan med sin mor, Hanna, sin afroamerikanske stedfar, Leon, og deres barn, lillebror James.

Hanna er optaget af krystaller og dyrker en hjemmebrygget New Age-religion. Hun er som så mange andre i blokken på kontanthjælp. Leon pudser sko, ryger alverdens tobak, spiller mundharmonika og fortæller røverhistorier fra Amerika og Caribien. Og så slår han Hanna og Jonathan.

Romanen er fortalt med barnets stemme. Det er gennem Jonathan, man som læser stifter bekendtskab med forskellige former for svigt og vold, kærlighed og loyalitet, forvirring og Statsforvaltning. For det er barnets oplevelse, den her bog handler om, forklarer forfatter Sebastian Bune, da Information møder ham:

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Poul Solrart Sørensen
    Poul Solrart Sørensen
Poul Solrart Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Poul Solrart Sørensen
Poul Solrart Sørensen

Vi mangler desperat løsninger på disse områder og vi behøver en måde at financere løsningerne på så kommuner ikke fravælger, at hjælpe børnene af økonomiske årsager sådan som det er situationen i dag.