Interview
Læsetid: 1 min.

Jeg har skrevet med blå kuglepen, hvornår jeg købte den. ’Palle Pedersen 1960’, står der.

Hver dag bliver massevis af brugte ting sat til salg. Og selv om de i udgangspunktet ikke behøver være noget særligt, kan de vise sig at være det. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor
Pladen har jeg sat til salg for en krone for at få nogen til at give et bud. Men hvis der ikke kommer nogen, så tager jeg den med mig. Jeg smider den ikke ud. Men det må du ikke sige til min kone!
Kultur
18. august 2017
  • Sælges: Single med Papa Bues Jazzband, Nyboders Pris
  • Pris: 1 kr.
  • Sælger: Palle Hyldenbrandt

Situationen er den, at min kone og jeg skal flytte fra et parcelhus på 140 m² med et rummeligt loft til en lejlighed på 112 m² med et lille depot. Så vi har gået vores habengut igennem og solgt alt det, vi ved, at ungerne alligevel ville smide ud. Det er gulvtæpper, tv-apparater, grammofonplader, boremaskiner, gamle legetøjsbiler, og jeg har sågar også tømt redskabsrummet for haveredskaber, jamen alt du! Vi har haft over 300 annoncer i Den Blå Avis – herunder pladen med Papa Bue.

Jeg har skrevet med blå kuglepen på coveret, hvornår jeg købte den. ’Palle Pedersen 1960’, står der. Det hed jeg dengang. Jeg var 12 år gammel, og pengene til pladen havde jeg fået fra at arbejde i en tobaksforretning på Frederiksberg om eftermiddagen. Jeg har formentlig hørt om Papa Bue i Radio Luxembourg eller sådan et sted.

Jeg var meget musikinteresseret og importerede selv plader fra USA, når man ikke kunne få dem herhjemme, eller hvis de bare ikke var udkommet endnu, sådan som det for eksempel var tilfældet med Roy Orbison, da han kom frem. Jeg spillede også selv musik, men det blev aldrig til nogen glorværdig karriere. I stedet blev jeg uddannet socialrådgiver i 1975.

Min kone og jeg er fuldstændig afklarede med, at vi skal flytte. Vi har haft parcelhus siden engang i halvfjerdserne, og nu gider vi ikke mere. Pladen har jeg sat til salg for en krone for at få nogen til at give et bud. Men hvis der ikke kommer nogen, så tager jeg den med mig. Jeg smider den ikke ud. Men det må du ikke sige til min kone!

Serie

Hvad sælger du?

Vi bliver rigere af at handle med hinanden. Det gælder international handel med Kina og USA og dagligvarehandel i de lokale butikker, men også handel med gamle kassettebånd eller tegneserier på Den Blå Avis. I en serie af interview fortæller en række personer, hvad de sælger og hvorfor.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her