Læsetid: 5 min.

Sydstatssejr og slaveri som tv-underholdning? HBO’s næste store satsning møder hård kritik

Opfølgeren til succes-tv-serien ’Game of Thrones’ bliver en kontrafaktisk føljeton med titlen ’Confederate’, hvor USA’s sydstater har vundet den amerikanske borgerkrig, og slaveriet består. Men det oplæg vækker snarere harme end begejstring – har manuskriptforfatterne og tv-selskabet forregnet sig?
HBO er blevet kritiseret for primært at benytte hvide skuespillere. Og Game of Thrones (billedet) kritiseres for det næsten totale fravær af racediversitet. Selskabets næste store satsning bliver en kontrafaktisk historie, hvor sydstaterne vandt Den amerikanske Borgerkrig, og slaveriet består

HBO er blevet kritiseret for primært at benytte hvide skuespillere. Og Game of Thrones (billedet) kritiseres for det næsten totale fravær af racediversitet. Selskabets næste store satsning bliver en kontrafaktisk historie, hvor sydstaterne vandt Den amerikanske Borgerkrig, og slaveriet består

Fra HBO

9. august 2017

Confederate, det nye stort anlagte tv-serieudspil fra skaberne af successen Game of Thrones, David Benioff og D.B. Weiss, blev præsenteret for offentligheden for få uger siden. Serien forventes at få premiere på betalings- og streamingkanalen HBO næste år – efter afslutningen på sidste sæson af Game of Thrones.

Men allerede nu ser der ud til at være påfaldende ringe forhåndsbegejstring for serien, som anlægger en kontrafaktisk tilgang til amerikansk historie og skildrer en forestillet verden, hvor USA’s sydstater har vundet Den Amerikanske Borgerkrig og er trådt ud af unionen – og hvor slaveriet fortsætter »som en moderne institution«.

En græsrodskampagne imod serien har fået betydelig medvind. Bag kampagnen står aktivisten April Reign, der for nylig lancerede den på Twitter under hashtagget #NoConfederate. På et tidspunkt opnåede det at blive det mest trendende hashtag i USA og nummer to i verden. April Reign stod også bag twitterkampagnen #OscarsSoWhite.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Sørensen

Det interessante som ovestående artikel selvfølgelig udelader er: Hvordan vil den racisme der ses overalt det amerikanske samfund kunne kanaliseres ind i folks stuer via TV og op på de store lærreder i biografen.
- Der er selvfølgelig nogen der har stillet sig selv det spørgsmål ligesom de har haft spurgt sig selv hvordan kan vi få valgt en racistisk præsident...... Det er et problem når pressen behandler de ting der sker som isolerede og et produkt af rene tilfældigheder - det der sker er sjældent et produkt af tilfældigheder..

Uha da da. Den sarte censor kan ikke tåle, at avisen bliver kritiseret. Det anse som en stødende kommentar. Stødende for hvem? Der må ikke stilles spm.tegn ved avisens stedse stigende vægtning af amerikanske metervarer på bekostning af kvalitet?