Læsetid: 1 min.

Hvor godt kender du tidsånden i Vi Unges brevkasse? Gæt et årstal

Mens unge altid har bøvlet med eksistentiel tumult og grundliggende usikkerhed, så har både deres spørgsmål til brevkassen og de mere eller mindre kvalificerede brevkasseredaktørers voksne svar forandret sig drastisk gennem årtierne
29. september 2017

I Vi Unge har man siden 1963 kunnet finde svar på spørgsmål om menstruation, den første gang, bumser, kærlighed og social usikkerhed i bladets populære brevkasse, der både har gået under navnet ’Hjertebreve’ og ’I al fortrolighed’.

Mens unge altid har bøvlet med eksistentiel tumult og grundliggende usikkerhed, så har både deres spørgsmål til brevkassen og de mere eller mindre kvalificerede brevkasseredaktørers voksne svar forandret sig drastisk gennem årtierne.

Hvornår advarede man imod at date »negre«? Hvornår opfordrede man unge kvinder til at skifte gymnasium, hvis de havde været for meget om sig? Kan du gætte hvornår de følgende brevkassespørgsmål og -svar er fra?

Quiz Maker - powered by Riddle

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Jeg var ung i starthalvfemserne. Og dengang læste man Mix i mine kredse. Mix var lidt mere cool end Vi Unge. Ikke mindst pga Cementmix bestyret af Jens Jam Rasmussen. Martin Kongstad havde også en brevkasse, og han var tjekket, cool.

Jeg ved ikke, hvor jeg vil hen. Jeg afreagerer vel bare og har lyst til at slå Vi Unge i fjæset. Jeg kan huske, at jeg blev overrasket over, at Vi Unge overlevede Mix. Forarget ligefrem. Er stadig.

Maj-Britt Kent Hansen

Ikke alle forældre brød sig om, at vi unge læste Vi Unge i 60'erne. Jeg er nærmest himmelfalden over at læse, at det har eksisteret siden - og forbløffet over, at Børge havde så kort levetid. Erik Haaest var vist involveret i det. Der var også et blad med navnet Beat. Det er ikke omtalt her.

Hvem var redaktør af Vi Unge fra begyndelsen? Og hvem er nu?